Fillets teriak

Ikan teri adalah ikan kecil keperakan yang berasal dari pantai Mediterranean dan selatan Eropah. Mereka dijual dijual dengan asid, biasanya minyak, dan filleted. Biasanya mereka datang sama rata atau digulung dalam tin atau balang, atau tanah dan bercampur dengan minyak atau mentega untuk membuat pasta yang dijual di dalam tiub. Pada mereka sendiri, ikan bilis sangat masin tetapi dicampur ke dalam sos, pembalut, atau pasta mereka menambah kedalaman rasa yang indah.

BAGAIMANA NAK GUNA

Untuk mengurangkan keasaman, rendam ikan bilis di dalam air selama 30 minit, kemudian parit dan tepuk kering dengan tuala kertas. Ikan teri terpecah dengan mudah, yang sangat baik untuk sos, pembalut dan hidangan yang dimasak. Hanya pusingkan mereka dalam pemproses makanan dengan bahan-bahan lain atau cincang halus mereka untuk mengekalkan tekstur mereka. Apabila memasak dengan ikan teri, gosong ringan: Setiap sekeping dibungkus dengan rasa sehingga sedikit pergi jauh.

BAGAIMANA UNTUK MENJUAL

Hidangan ternakan tin atau jarum yang tidak dibuka mempunyai jangka hayat setahun. Dilekatkan dengan ketat, dibuka tin atau balang boleh disimpan di dalam peti sejuk selama sekurang-kurangnya dua bulan.