Elakkan Kesilapan Pizza Biasa Ini Jadi Anda Boleh Buat dan Makan Makanan Paling Sempurna Dunia

Kami akan mengatakannya: Pizza adalah satu daripada makanan dunia yang paling sempurnas. Tetapi beberapa perkara yang kita sukai lebih baik tentang kerak yang hangat, adonan yang kenyal, dan oh! topping! -kan yang paling sukar untuk paku di dapur rumah kami. Kami bercakap dengan Selamat menjamu selera editor makanan kanan Dawn Perry dan penolong editor makanan Claire Saffitz– Dua wanita yang tahu satu atau dua perkara mengenai pai yang baik (selepas semua, mereka telah banyak membuat dapur uji BA). Inilah berita baik: Anda boleh bakar pai pizza di rumah. Tetapi pertama-tama, tanya diri anda ini: Adakah anda membuat ini biasa kesilapan pizza?

1. Apabila Ia Datang ke Garam, Pinch Banyak

“Tanpa garam, tepung tidak rasanya seperti banyak,” kata Perry. Dan kerana adunan pizza dibuat dari, um, tepung, sangat penting anda memasak adunan dengan baik; kebanyakan tukang masak di rumah berhati-hati di sisi berhati-hati ketika datang ke perasa, meninggalkan doh sebagai sedikit lebih daripada sebuah kenderaan untuk topping. Itulah kesilapan mengikut Saffitz, yang menegaskan bahawa pizza yang baik adalah mengenai kerak. Adonan yang paling banyak dibeli juga kurang dalam garam secukupnya, kata Perry, jadi anda harus membuat sendiri. (Jika anda pergi ke laluan yang dibeli di kedai, Perry menyukai adunan FreshDirect dan doh Trader Joe.) Sudah tentu, ingatlah garam dari topping anda. Anda boleh meningkatkan jumlah garam dalam doh anda-walaupun tidak juga banyak-jika pizza anda akan dipukul dengan ikan bilis, buah zaitun, dan Parmesan.

2. Pada Akhirnya, Peluang untuk Memecahkan Pin Rolling Saya!

Lihat, tiada siapa yang mengatakan bahawa anda perlu menjadi pemutar pizza utama. Hanya yang terbaik yang terbaik harus membiarkan adunan terbang tinggi di atas kepala mereka. Tetapi kita menegaskan satu perkara: Jangan melancarkan doh anda. Gelembung memukul di bawah pin rolling, meninggalkan produk jadi padat dan keras. Sebaliknya, fikirkan ringan dan lembut, dan bekerja dengan tangan anda untuk menarik dan meregangkan doh keluar ke saiz yang anda kehendaki. Bimbang pizza anda tidak akan menjadi bulatan sempurna? Keluarkan diri dari tekanan: “Piza anda boleh menjadi bujur, boleh menjadi segi empat sama, ia boleh menjadi bentuk yang anda mahukan,” kata Perry. Sekiranya doh membuktikan mustahil untuk bekerja dengan-mengetuk kembali apabila terbentang, misalnya-sama ada terlalu banyak bekerja atau terlalu sejuk. Biarkan ia duduk pada suhu bilik selama 15 minit untuk membiarkan gluten berehat dan naik suhu sebelum cuba lagi.

3. Tetapi Ibu Saya Sentiasa Digunakan Saus Jarred!

Anda tidak menggunakan doh yang dibeli di kedai (betul?), Jadi kenapa keluar dari marinara jarahan? Sos tomato premade terlalu manis – ia dimuatkan dengan gula-dan mempunyai rasa yang jelas “dibeli” yang sukar untuk diabaikan. Tetapi jangan ambil perkara yang melampau sama ada: Kedua-dua Saffitz dan Perry memberi nasihat terhadap tomato segar pada pizza. Ditempatkan di atas pizza selepas memasak, mereka terlalu berair untuk topping yang memuaskan, tetapi mereka tidak akan mempunyai masa untuk memasak dengan betul di dalam ketuhar, sama ada. (“Ia hanya akan menjadi tomato hangat,” kata Perry.) Sebaliknya, Sediakan sos yang mudah dengan memasak sesal tomato dihancurkan dengan bawang putih, kemangi, garam, dan lada. Atau buat lebih mudah dan buat sos mentah: Ujian dapur BA suka memasak tomato, bawang putih, kemangi, dan ikan teri dalam pengisar sebelum menyebar di pizza.

Begitu juga untuk keju pra-dibungkus, keju pra-dicincang mempunyai lebih banyak di dalamnya daripada, baik, keju. Saffitz berkata titik membuat pizza di rumah adalah anda mempunyai peluang untuk menggunakan bahan-bahan yang berkualiti. Rayakan peluang untuk mendapatkan barangan yang baik.

4. Lebih Adakah Lebih

Ini bukan tempat untuk pizza impian kekasih daging, atau apa-apa kombinasi lain dari 10 sosej yang berbeza dan produk daging babi yang dapat anda pesan di restoran rantaian. Bagi mereka yang kuat untuk bekerja, mereka memerlukan kerak ultra kuat dan a betul, betul, benar ketuhar panas. Tinggalkan ke pro dan pergi mudah. “Anda tidak memerlukan tujuh bahan,”kata Saffitz, pilih segenggam rasa pelengkap dan gunakan kekangan (ingat, semuanya mengenai kerak). Tidak untuk zaitun hitam dan hijau, lada, mozzarella, ricotta, Parmesan, sayap ayam, pepperoni, cendawan, dan brokoli. Ya untuk mozzarella, sos tomato yang mudah, dan sosej adas yang longgar. Satu gerimis minyak zaitun apabila pizza keluar dari oven adalah sangat benda baik.

5. Ia Bukan Pizza Tanpa Batu Pizza

Itu tidak betul. Anda tidak perlu menggunakan batu pizza. Pasti, memanaskan batu di dalam ketuhar panas (lebih banyak pada itu dalam satu minit) akan membantu mencapai kerak impian anda yang segar, tetapi tidak perlu. Anda boleh membuat pizza pada lembaran penaik lama yang biasa saja. Sama ada memanaskannya di dalam ketuhar seperti yang anda lakukan dengan batu, atau gosokkannya dengan minyak dan membina pizza langsung di atas helai; minyak akan membantu goreng kerak; ia akhirnya satu lagi cara yang hebat untuk mencapai kerak yang hangat.

Jika anda menggunakan batu itu, hebat! Tetapi pastikan untuk benar-benar memberikannya sedikit kasih dalam ketuhar: Ia perlu terlebih dahulu selama sekurang-kurangnya 45 minit, kata Saffitz. Dulang pembakar tidak memerlukan banyak masa, tetapi mana-mana yang anda pilih untuk membakar, kata Saffitz dan Perry fuggedaboutit ketika datang ke kulit pizza untuk memindahkan pizza dari papan pemotong ke oven. Adakah anda mempunyai kulit pizza? Kerana kita tidak. Mereka tidak begitu biasa di kebanyakan dapur; sebaliknya, anda boleh membina pizza anda di atas kertas kertas, kemudian berhati-hati (berhati-hati!) memindahkannya ke batu panas atau lembaran penaik.

Dan bukannya harp di atas benda pizza pizza ini, tetapi ia harus dijaga dengan baik selepas pai itu juga dilakukan. Hidupkan ketuhar dan biarkan di sana sehingga ia telah disejukkan sepenuhnya. Ia menjerit panas dan berbahaya untuk mengendalikan, dan di samping itu, perubahan suhu yang melampau-seperti dari 500 darjah ke kehangatan dapur 68-boleh menyebabkan batu itu retak dan pecah.

6. One Shot Is All You Got

Terlalu banyak daripada kita melupakan seni bakar, tetapi ia adalah satu trik berguna yang memelihara kerak dari menjadi basah. Sekiranya anda mendahului pizza anda dengan sesuatu yang lembap atau basah (seperti mozzarella segar), anda mahu sebahagiannya membakar kerak sebelum meneruskan dengan add-ons. Bakar sehingga ia hanya cukup teguh untuk menahan berat tambahan, kemudian buat pizza anda cantik. Saffitz dan Perry menawarkan tip genius untuk mengetahui kapan kerak dimasak dengan sempurna: Gunakan tongkat untuk mengangkat pizza dengan teliti dan mengintip di bawahnya-di tengah-tengah pai, bukan pinggan memasak yang lebih cepat. Oh, dan P.S .: Jika ia adalah keriting yang tipis, anda akan pergi, anda pastinya ingin mengulang, setiap kali.

7. Perlahan dan Teguh Memenangi Perlumbaan

Adakah ketuhar rumah anda panas seperti yang dipecat kayu di tempat pizza favorit anda? Tidak. Tetapi itu tidak bermakna anda tidak perlu memberikan usaha terbaik anda. Memasak panas tinggi boleh mengintimidasi, begitu ramai orang jatuh ke bawah suhu dan pergi untuk membakar perlahan. Tetapi 350 darjah akan membawa anda tiada tempat atas usaha anda untuk pizza nirvana-anda akan digulung dengan kerak lemas dan topping terlalu masak. Pergi panas dan cepat: Crank suhu ketuhar hingga 500, atau setinggi yang anda boleh pergi tanpa memanggang, dan jaga mata anda pada pai. Jangan diisi dengan resipi dan masa memasak yang telah ditetapkan yang boleh dipengaruhi oleh ketinggian, cuaca, dan pelbagai faktor lain. “Jika keju anda meleleh dan bergelembung, dan kerak anda berwarna perang keemasan, itu apabila ia selesai, “jelas Saffitz.”Pizza adalah haiwan liar. Memberi masa untuk melakukan perkara itu,”tambah Perry.

Sedia untuk membuat sihir pizza sendiri? Cuba salah satu daripada resipi ini dan letakkan semua pembelajaran untuk kerja yang baik.