Cold Brew Common Kesalahan Anda

Katakanlah dengan kami, orang: Minuman sejuk bukan hanya kopi panas yang dibuang ke atas ais. Tidak, kopi ais yang mengagumkan dan hebat yang mengalir sepanjang urat sepanjang musim panas adalah binatang yang sama sekali berbeza, yang dibuat oleh biji kopi yang perlahan-lahan sebelum meniupnya. Hasilnya adalah gelap, sengit, dan sering boleh menjadi sangat pahit. Walaupun ia bukan sains roket, memikirkan cara membuat minuman sejuk di rumah sedikit lebih rumit daripada menuangkan air ke atas sekumpulan kacang dan melupakannya. Hindari kesilapan yang biasa ini, dan anda akan mempunyai minuman sejuk yang begitu baik, anda boleh mengenakan $ 5 untuk yang kecil.

1. Menggunakan Baik Kacang

Walaupun kami tidak menganjurkan menggunakan kacang berusia setahun dari rak jualan di kedai runcit, ia akan menjadi kesilapan untuk “membazirkan” kacang super-segar, super mewah, dan asal dalam minuman sejuk. Tetapi berapa umurnya terlalu tua? “Anda masih boleh mendapatkan kelebihan minuman berkualiti dengan kacang-kacangan yang berumur beberapa minggu, saya tidak akan membiarkan mereka terlalu jauh (seperti dalam bulan) atau anda akan mula melihat beberapa kualiti yang tidak bermaya tetapi ya, sejuk Proses pembuatan bir adalah lebih banyak memaafkan mengenai usia kopi, “katanya Michael Phillips, pengarah latihan di Blue Bottle.

2. Mengisar Kacang Terlalu Baik

Sesetengah kaedah pembuatan bir, seperti tuangkan, panggil kacang tanah yang halus. Tetapi dalam minuman sejuk, kerana anda menipu mereka selama 12 jam ke atas, anda sepatutnya gulungkan kacang-kacangan dengan kasar. Kopi yang terlalu halus akan “ekstrak,” jelas Phillips. Kopi yang diekstrak (terlalu panjang) kopi adalah kopi pahit, yang tiada siapa yang mahu (walaupun ia menjelaskan banyak tentang beberapa cawan minuman baru yang baru-baru ini).

dublin-iced-coffee
Michael Graydon + Nikole Herriott

Buat minuman sejuk, cairkannya dengan separuh, tambahkan krim, nikmati.

3. Menggunakan Nisbah Salah

Rumusan asas untuk minuman sejuk ialah satu paun kacang kopi tanah hingga satu galon air. Kecuali anda menjalankan kafe kecil di luar dapur anda (atau hanya merancang untuk menjadi benar-benar produktif), anda mungkin tidak perlu membuatnya. Nisbah yang lebih mesra di rumah ialah seperempat pon kacang hingga empat cawan air. Skala turun atau minum.

4. Mengeluh tentang Suhu Air

Semua orang hanya bersantai: Walaupun apa yang anda pernah dengar pada masa lalu, anda boleh memulakan proses pencetus dengan apa sahaja suhu yang anda inginkan. Tendangan air panas-memulakan pesta bru, yang berguna jika anda tergesa-gesa, katakan, jika anda memulakan batch pada pukul 10 pagi. dan anda akan memerlukannya pada 6 pagi berikutnya. Yang mengatakan, menerangkan Phillips, air panas mungkin menyerlahkan rasa yang berbeza di dalam kopi-yang boleh membuat percubaan menyeronokkan, jika anda adalah jenis kaedah saintifik. Tetapi jika ia adalah cangkir kopi klasik yang ringkas yang anda inginkan, mulakan dengan air suhu bilik.

biru-botol-sejuk-minuman
Aubrie Pick

Botol Biru menjual minuman sejuk yang telah diencerkan dalam tin, sekiranya ini hanya sekadar terlalu banyak untuk anda.

5. Tidak Mencairkan Konsentrat

Masa standard untuk pengungsian, kata Phillips, adalah 24 jam. Berhati-hati bahawa akan menghasilkan kopi berperisa yang sangat berperisa (dan kafein). Apabila anda sudah bersedia untuk minum, cairkannya dengan air (tambah krim atau alt-susu juga akan mengurangkan intensiti). Apabila dibuat mengikut nisbah 1 paun: 1 galon, minuman sejuk anda akan mengandungi kira-kira dua kali ganda kafein sebagai kopi titisan panas. Phillips mencadangkan memotong 50/50 dengan air. Bukan sahaja akan mengekalkan penggunaan kafein anda, ia akan mengurangkan kepahitan.

6. Menyimpannya Terlalu Panjang di dalam Peti sejuk

Tidak seperti kopi panas, yang cukup banyak omong kosong selepas beberapa jam, minuman sejuk akan disimpan dalam peti sejuk anda. Sebagai tumpuan yang tidak tercemar, ia akan menyimpan sehingga dua minggu, walaupun kualiti rasa akan merosot selepas minggu pertama. Sekiranya anda memotong pekat dengan air, ia akan memendekkan jangka hayat hanya 2-3 hari.

Sekarang bahawa anda tahu bagaimana membuat minuman sejuk, cubalah shakerato:

Vietnamese Iced Coffee Shakerato