Cinta Pear dan Epal? Ia adalah Masa untuk Belajar Cara Memasak Dengan Quince

Quince mungkin menyerupai pear dan epal, tetapi tidak seperti saudara-saudara buah mereka, quince mentah tidak dapat dinaikkan dan masam. Ini bermakna anda perlu memasaknya, tetapi transformasi itu dramatik, dan berbaloi dengan usaha anda. Quince poyan sangat lembut, aromatik, dan cerah yang anda tidak percaya buah mentah putih, berserat, dan keras seperti batu. Untuk mengeluarkan inti quince tanpa mengeluarkan jari, ikuti tiga langkah mudah ini.

  1. Keluarkan kulit kuning dari quince masak dengan alat pengupas sayur. Sekiranya anda membuat jeli quince, membrillo (tampalan quince), atau memelihara lain, menyelamatkan kulit-mereka mengandungi banyak pektin dan boleh dibungkus dalam cheesecloth dan ditambahkan pada jem atau jeli untuk membantu mereka menetapkan. (Mencari buku asas semak buatan sendiri? Betul begini.)

  2. Berdiri quince sehingga ia berehat di bahagian bawah, pastikan ia tidak berkeliaran (anda boleh memotong sedikit bahagian bawah untuk membuat permukaan rata, jika perlu). Menggunakan pisau tukang masak, potong bersama satu sisi teras untuk memisahkan daging.

  3. Teruskan memotong teras untuk mengeluarkan dua hingga tiga lobus. Cobalah untuk bekerja dengan cepat supaya daging putih tidak menghancurkan dan menyelamatkan teras dan benih untuk membuat jeli.

quince
Alex Lau

Dapatkan resipi: Chamomile Panna Cotta dengan Quince

Segera pekat epal dengan mudah, tidak perlu mengharungi:

Bagaimana untuk Core & Slice Apple Tanpa Corer