Cara Terbaik untuk Memasak Jagung di Cob untuk Orang ramai? Ia adalah Jagung Sejuk

Adakah saya satu-satunya orang yang tidak pernah mendengar “jagung sejuk”?

Sebagai nerd makanan yang obsesif, anda akan mengharapkan saya sekurang-kurangnya mendengarnya, tetapi pada hujung minggu saya dibanting oleh jenius yang sederhana kaedah ini untuk memasak banyak jagung di tong (yang masih dalam musim, tidak perkara yang musim panas sudah kelihatan seperti ingatan sedih) dengan sempurna.

Saya terpedaya dengannya semasa melawat keluarga saya di Maine. Cerita pendek: Kami suka jagung di cob. Dan dengan lapan orang dewasa di meja, itu bermakna beberapa telinga telinga. Kami akan menggunakan periuk lobster untuk memasak mereka semua, tetapi periuk lobster sibuk mengukus udang. (Dan tolong jangan mengeja “lobstah.” Ini tidak lucu.) Kemudian adik saya, tukang masak Maine yang berkayuh dengan pengalaman berkhemah bertahun-tahun berkata “mari kita jagung sejuk!” Sebelum saya boleh bertanya “apa jagung itu jagung sejuk?” sejuk Coleman muncul dari garaj, disapu bersih, kemudian diisi dengan telinga yang diselipkan. Seterusnya, dua cerek-penuh air mendidih dituangkan di atas jagung dan penutup tertutup.

Kemudian apa-apa.

Apabila kami duduk makan malam 30 minit kemudian dan membukanya, jagung dimasak dengan sempurna. Fikiran saya ditiup. Dan saya diberitahu bahawa jagung akan kekal pada tahap kesempurnaan yang sempurna selama beberapa jam.

Ternyata, Jagung Cooler cukup terkenal di kalangan set outdoorsy (saya dapati beberapa sebutan di laman web pelbagai perkhemahan). Tetapi bagi kita yang menghindari khemah sebanyak mungkin, ia sesuai untuk barbeku besar dan cara kurang huru-hara daripada memanggang. Sebenarnya, saya juga boleh membeli satu lagi sejuk, jadi saya bersedia untuk musim panas yang akan datang. Sekarang saya tahu.

Dan, anda tahu, sekiranya anda masih ingin membuat jagung pada tongkol: