Cara Terbaik untuk Masak Steak Melibatkan Mentega Brown

Apabila anda berfikir tentang membalik, anda mungkin berfikir pancake, burger, dan burung. Tetapi membalik juga merupakan kunci cara terbaik untuk memasak stik. Anda harus membalikkannya dengan baik. Setiap dua minit. Dan kemudian baste dengan mentega coklat, bawang putih, dan rosemary.

Pelajaran yang kita semua telah diajar adalah meninggalkan stik anda sendiri, membiarkannya menyedihkan tidak terganggu pada satu pihak, membalikkan, dan kemudian membiarkannya masak ke medium yang sempurna. Tetapi akhir-akhir ini, teknik kegemaran kami adalah untuk memberikan perhatian berterusan steak, merawatnya dengan banyak kasih sayang kerana anda akan menyelamatkan anak anjing. Kaedah ini digunakan dalam satu daripada 29 resipi penting baru kami, Steak Mentega Brown Butter, dan terdapat beberapa sebab utama mengapa ia berfungsi:

1. Ia Memasak Lebih Secara Merata

Steak steak mata panggang klasik mendapat haba langsung yang berterusan sekurang-kurangnya 4-6 minit setiap sisi. Walaupun anda menonton dengan teliti, anda sering mendapat pusat yang jarang ditemui dengan cincin kelabu-coklat daging yang terlalu matang di sekeliling bahagian luar. Dengan membalingnya seringkali-kira-kira setiap dua minit-anda boleh membiarkan satu bahagian menjadi sejuk manakala yang lain membentuk kerak coklat yang mendalam. Ini juga membolehkan jus untuk mengedarkan sama rata sepanjang daging memasak.

Cara Memasak Steak Sempurna

2. Ada Masa untuk Basting Butter Butter

Sekali steak adalah beberapa darjah di bawah suhu yang anda inginkan (120 ° -125 ° untuk medium jarang, yang sepatutnya mengambil masa kira-kira 8 minit), tambah 3 Tbsp. mentega unsalted, 2 tangkai rosemary, dan 2 ulas bawang putih yang dihancurkan ke kuali. Apabila anda membuang stik dengan campuran aromatik ini, mentega akan menjadi coklat dan menjadi gila, menyampaikan rasa ini ke stik dan menjadikannya juicier. Ia juga satu helah kecil: Jika anda tidak mempunyai kerak di sekeliling, anda boleh mencurahkan mentega tambahan di tempat-tempat yang memerlukan lebih banyak keriting untuk memusatkan haba di kawasan itu. Ia seperti menggoreng cincang dalam mentega, jadi gunakan tongkat dan berhati-hati supaya ia tidak pecah. Ini bukanlah stik yang anda boleh pergi jauh dari-ia perlu sentiasa cenderung supaya ia tidak berlebihan dan menjadi sangat coklat dari tepi ke tepi. Seperti begitu:

3. Anda mendapat Sos Terbina Dalam

Selepas steak dimasak dan berehat selama sekurang-kurangnya 10 minit, selebihnya mentega mengemulsikan dengan mengepam untuk membuat kuali sos tanpa sebarang kerja tambahan. Slice steak melawan gandum, taburkan dengan garam berkrim, dan gerimis dengan banyak saus. Anda boleh mendapatkan sedikit kreatif dengan menambah aromatik yang tahan lasak untuk mentega anda, seperti thyme atau daun bay, tetapi kombinasi terbaik adalah mentega dan bawang putih. Sisi steak klasik hebat, tetapi kami juga suka berkhidmat dengan sayur-sayuran pahit dan vinaigrette sitrus untuk memotong lemak. Tetapi jika anda pergi dengan kentang masam mentega untuk keadaan mentega-pada-mentega, tiada siapa yang akan mengadu. Mereka mungkin juga menolak.

Dapatkan resipi:

mentega-basted-steak.jpg

Steak Butter-Basted