Cara Rama-Rama Ayam untuk Kulit Renyah Super

Memanggang harus sederhana dan cepat. Memasak ayam keseluruhan tidak betul-betul sesuai kedua-dua kategori. Tetapi dengan sedikit kerja pisau, anda boleh mempunyai ayam super berkrim yang memasak melalui cepat. Apabila editor makanan kanan Chris Maghribi sedang ujian Allison Carroll’s ayam panggang butterflied dengan herba dan resipi zaitun retak untuk isu Julai kami, dia suka betapa mudahnya untuk memindahkan ayam di sekitar dan memasaknya secara merata-semua kerana ia adalah butterflied (juga dikenali sebagai spatchcocking, yang kami peminat untuk ayam belanda Thanksgiving ).

“Butterflying bertukar objek tiga dimensi, rolly, berbentuk ganjil ke dalam 2-D,” katanya. “Anda perlu memutar dan menghidupkannya lebih banyak jika anda meninggalkan keseluruhannya-dengan cara ini ia jelas hanya dua sisi.” Dan ia mengambil masa kira-kira 35-45 minit untuk memasak, jadi anda tidak perlu menyegarkan semula arang batu di tengah-tengah. Bahagian terbaik tentang butterflying ialah “kulit mendapat akses langsung ke panas, jadi ia akan kekal renyah walaupun loooong selepas ia dimasak,”Ragut Maghribi.” Kulit renyah itu dinamit. “

Apa yang anda perlukan adalah a baik, sepasang tajam gunting dapur untuk mendapatkan pekerjaan. Di bawah ini, Maghribi berjalan kaki melalui bagaimana cara rama-rama ayam, yang boleh anda gunakan untuk memanggang atau pan-searing (sebaik-baiknya di bawah bata atau tongkat berat).

1. Ambil Rak Dapur anda

rebus chicken prep scissors 1
Gambar oleh Laura Murray

Letakkan ayam anda di papan pemotong, kaki menghadap anda, dan ambil beberapa gunting dapur. Jika anda tidak mempunyai gunting, anda boleh menggunakan pisau serrated, yang disukai oleh Morocco kerana ia nipis dan boleh muat di dalam rongga kecil. “Ini bukan tempat untuk menggunakan pisau tajam mahal,” katanya.

2. Potong tulang belakang

rebus chicken prep cut 3
Gambar oleh Laura Murray

Mulailah dengan kawasan ekor dan dipotong di kedua-dua belah tulang belakang, sepanjang jalan ke kedua-dua belah leher. (Ia berbunyi scarier daripada itu.) Kemudian potong dan buang sepenuhnya tulang belakang supaya ayam mula berbaring.

3. Ratakan Ayam

rebus chicken prep hands 9
Gambar oleh Laura Murray

Sebaik sahaja anda telah mengeluarkan tulang belakang, buka dengan bahagian kulit dan kuncurkan sebanyak mungkin. Menggunakan tapak tangan anda, tekan tegak di bahagian atas payudara untuk meratakan lebih-anda akan mendengar retak, yang bermaksud anda melakukannya dengan betul..

4. Tip Balik Tali Balik

rebus chicken prep hands 10
Gambar oleh Laura Murray

Tukkan ujung sayap di belakang payudara supaya mereka tidak terbakar di panggangan.

5. Voila!

rebus chicken prep 11
Gambar oleh Laura Murray

Anda sudah selesai dan bersedia untuk memasak. Untuk kulit yang paling kasar, Maghribi mencadangkan garam kering atau gosok dengan minyak berperisa-resipi ini menggunakan bawang putih, rosemary, dan lada Aleppo-dan kemudian sos selepas dimasak.

Dapatkan resipi:

butterflied-chicken-with-herbs-and-cracked-olives.jpg

Ayam Butterflied dengan Herba dan Zaitun Cracked