Cara Penjagaan Kerana Karbon Keluli Karbon Anda Yang Sudah Dibeli

Sekiranya anda mempunyai kastor besi atau dua, dan anda tahu bagaimana untuk mempersiapkannya, dan bagaimana untuk membersihkan dan mengekalkannya-anda akhirnya bersedia untuk meningkatkan pan. Bertemu: Pan keluli karbon.

Sama seperti cast-iron tetapi dengan beberapa perbezaan utama, keluli karbon adalah alat yang sangat rendah. Sisi miringnya menjadikannya sesuai untuk tumis, dan ia lebih ringan daripada besi tempa. Keluli karbon cenderung mempunyai kualiti bukan kayu yang lebih baik, jadi itulah taruhan yang lebih baik untuk telur dan daging yang diseared. Tambahan pula, luaran hitam yang mengkilap menjadikannya tambahan yang tampan untuk dapur anda-hanya melihat keindahan ini, yang dimenangi Garden & Gun’s Dibuat dalam anugerah Selatan. Perbezaan utama antara besi dan keluli karbon adalah dalam perasa. Cast-iron lebih berpori daripada keluli karbon, yang bermaksud perasa (a.k.a fat build-up) meresap ke dalam kuali, meresapnya dari luar. Inilah sebabnya kebijaksanaan konvensional memegang bahawa anda tidak boleh mendapatkan kuali besi anda basah; air akan dengan lentur menjalar ke dalam kuali, merendahkan kualiti dan menjadikannya berkarat.

Perasa pada kuali keluli karbon semuanya cetek-Maksudnya hanya terbentuk di permukaan panci. Memasak bacon di dalamnya tidak berkesan untuk perasa yang pertama. Sebaliknya, ikut kaedah yang ditetapkan untuk seterika besi: Gosokkannya dengan minyak neutral dan bakarnya, terbalik dan letakkan di atas kuali lembaran, dalam ketuhar 350˚ selama satu jam. Kemudian, beberapa perkara pertama yang anda masak dalam keluli karbon anda haruslah tinggi lemak, seperti daging babi atau daging babi-seperti yang menyebabkan lemak, akan meningkatkan lapisan perasa. The Selamat menjamu selera dapur uji tidak mengesyorkan membeli kuali keluli karbon pra-berpengalaman, kerana kualiti mereka tidak tinggi.

Walaupun kami tidak mengesyorkan secara bersungguh-sungguh menggosok sama ada besi cast atau keluli karbon, ini amat penting dalam keluli karbon. Pad bulu keluli kasar atau sabun yang kasar akan menyingkirkan perasa ke kanan– dan seperti yang anda ketahui, bumbu itu hanya di permukaan, menjadikannya lebih halus daripada besi tempa yang keras. Sebaliknya, gunakan air dan setetes deterjen ringan pada penggosok lembut. Bilas, kemudian kering segera. Tidak ada keperluan untuk menggosokkan keluli karbon dengan lemak selepas itu-hanya pastikan tidak membiarkannya rendam.

Dan … itu sahaja! Suka kuali anda, dan ia akan mengasihi anda kembali bertahun-tahun. Sekarang pergi memasak sesuatu yang hebat.

Resipi ini akan berfungsi dengan sama ada besi cast atau keluli karbon.

Cara Membuat Pork Chop Bakar Pan-Roasted