Cara Menggunakan Biji Jeruk Homemade Berasap untuk Meningkatkan Hidangan Mana-mana

Asid. Rempah. Garam. Tekstur. Chef Savvy mempunyai helah untuk membawa setiap elemen ini ke setiap hidangan, dan Thomas McNaughton San Francisco pasta Temple Flour + Water tidak terkecuali. Benih jeruk yang kuat adalah permainannya, yang chef menyebarkan untuk meminjamkan cahaya dan keasidan yang dia fikir adalah kunci kepada “apa pun masakan ala California Utara.”

Dia menggunakan cuka panas, dibakar untuk air garam semua jenis biji, dari bunga ketumbar menjadi pedas mustard dan wangi adas. Proses ini menjadikan mereka gemuk, al dente-tender, dan sangat beraroma, sedia untuk ditambah pada sebarang hidangan yang memerlukan sedikit oomph. Orang-orang kecil ini dialu-alukan di mana sahaja anda biasanya menggunakan memerah lemon atau percikan cuka, menambah pop tambahan dan kerumitan yang asid purata anda tidak dapat dipadankan. Nasib baik, resipi induk kami akan mempunyai anda di landasan tepat pada waktunya untuk menggoncang makan malam malam ini.

Mencari idea tentang cara menggunakan benih anda? Ketiga-tiga akan membuat anda bermula:

1. Padan daging anda

Sebuah percikan benih zingy pada potongan daging yang dipanggang lambat, seperti bahu daging babi, mengimbangi dan melengkapkan ketumpatan lemak.

2. Noodle Around

Hidangan pasta yang kaya suka asid. Selesai bahawa Bolognese dengan sedikit air garam, dan atas dengan beberapa biji untuk menumbuk.

3. Gunakan Cuka Anda

Perkara paling keren untuk membuat biji jeruk? Bukan hanya benih super-aromatik yang disemai dengan rasa cuka yang tajam, cuka juga disemai dengan rasa benih super aromatik. Tambah kedalaman ke mana-mana vinaigrette dengan menggunakan cecair pengikis yang ditimbulkan di tempat jus lemon standard anda atau cuka anggur merah.

Dapatkan resipi: Benih Kacang