Cara Membuat sup mie ayam terbaik kami

Tiada saluran “hangat dan selesa” seperti semangkuk sup mi ayam. Dan walaupun kita tidak akan mendakwa bahawa versi kami lebih baik daripada nenek anda, editor makanan digital Dawn Perry mempunyai beberapa petua dan kiat untuk sup yang sangat-rasa yang kita fikir walaupun dia akan meluluskan.

Sup Besar Bermula dengan Saham Besar

Kami menggunakan sayap ayam untuk membuat stok yang sangat berperisa, kerana mereka mempunyai nisbah kulit-ke-daging yang tinggi, yang bermaksud banyak lemak beraroma. Kami coklat sayap di dalam periuk berat sebelum menambahkannya ke cecair stok, yang mencipta banyak nikel dan cengkuk karamel dalam lipatan lemak kulit yang memberikan stok selesai rasa yang sedap dan manis – tidak menyebutkan warna coklat keemasan yang berwarna gelap . Stok kami mendapat lebih banyak warna dari kulit bawang, ditambah rangsangan tambahan umami dari tomato pes tomato. Apa yang tersisa ialah stok yang kaya dan lazat yang akan membentuk asas sup siap anda.

Simmer dan Skim untuk Stok Jernih

Sesetengah stok ayam boleh mengambil penampilan yang tidak menarik sebagai hasil api yang terlalu kuat. Buat stok yang jelas dengan membawanya hanya pada mendidih pada mulanya, kemudian dikekalkan pada reneh sehingga ia berwarna kuning ambar. Gunakan sudu besar untuk kadang-kadang mengepakkan busa yang naik ke bahagian atas periuk.

Masak Pasta anda secara berasingan

Jangan merosakkan semangkuk sup ayam dengan menambah mushy, mi matang yang akan hancur ketika mereka duduk. Masakkan mi anda secara berasingan sehingga hanya al dente, kemudian berikan mereka bilas dalam air sejuk supaya mereka akan berhenti memasak. Sekiranya anda mahu membekukan sup (tanpa mi) untuk kemudian, semua yang perlu anda lakukan apabila anda sudah sedia makan adalah memanas semula sup dan rebus periuk kecil mi.

Musim Sup Anda Setiap Langkah Jalan

Untuk rasa maksimum, pastikan untuk memasak setiap komponen sup semasa anda memasangnya. Anda akan merenung pakan ayam, wortel, dan mutiara sup daging anda-langsung di dalam periuk stok anda, jadi anda ingin memastikan anda menanam stok dengan garam dan lada sebelum memasak ramuan tersebut. Dan kami tidak perlu memberitahu anda untuk air garam anda, betul?

Dapatkan Resipi: Sup Mie Ayam Double-Dark