Cara Membuat Steak Sempurna. Tempoh.

Berapa banyak pun daging yang diperlukan untuk memandu Bon Appetit Test Kitchen gila? Ia tidak banyak stik.

Tetapi bernasib baik, memasak stik yang sempurna tidak steak sama ada (maaf): Apa yang anda perlukan adalah perasa yang baik, masa yang tepat, pan panas, sedikit kesabaran, dan stik yang indah. Tonton pengarah makanan Muzik Carla Lalli semasa dia berjalan melalui kami.

Cara Memasak Steak Sempurna

Dari atas

Semuanya bermula di tukang daging. Pilihlah sayang malu anda satu atau dua hari sebelum anda merancang untuk memakannya supaya anda dapat musim dan menyejukkannya pada rak sepanjang malam. Seperti yang dikatakan Carla, anda boleh memilih untuk tidak mempunyai lada, tetapi anda perlu menghidangkan stik anda. Anda juga mungkin merasakan petualang kopi … tapi itu satu lagi cerita.

Menjual Sizzle

Panaskan kuali anda di atas api sederhana selama kira-kira lima minit untuk memastikan bahawa apabila stik itu menyentuh kuali minyak, ia tidak mendidih. Jika tidak, daging akan melekat, dan anda dan stik anda akan sedih.

Apabila pinggir stik (di mana ia menyentuh kuali) berwarna perang keemasan, sudah tiba masanya untuk dilipat. Matlamatnya adalah bahagian dalaman merah jambu seragam dan balutan sekitar kerak, jadi walaupun memasak adalah penting. Selepas kira-kira 10 minit, apabila anda berfikir anda telah mencapai nirvana steak yang sempurna, cubalah dengan termometer (dimasukkan secara mendatar ke dalam daging untuk mencapai pusat). Apabila anda mencapai 125-135 darjah, anda telah mencapai wilayah yang jarang berlaku. Steak akan terus memasak sedikit selepas anda membiarkan ia berehat, jadi penting untuk tidak terlebih dahulu.

Masa untuk Baste

Kunci untuk rasa steak peringkat seterusnya ialah mentega (jawapan kepada setiap soalan selalu mentega). Spooning mentega unsalted cair, thyme, rosemary, dan bawang putih ke atas daging selama kira-kira 30 saat memastikan rasa yang lebih kaya dan kerak yang lebih canggih apabila campuran mentega dan jus steak bergaul. Sebaik sahaja anda selesai mandi mentega, letakkan stik pada papan pemotong dan biarkan ia berehat selama lima hingga sepuluh minit. Jus perlu untuk mengagihkan semula-kita tidak boleh menekankan itu cukup.
Potong tebal, dan nikmati. Seolah-olah tidak menikmati itu akan menjadi pilihan.

Apa yang perlu dilakukan dengan apa-apa steak yang sisa? Saya gembira anda bertanya: Sandwich Steak Open-Face dengan Parmesan Dressing

Ketahui lebih tebal, Coklat Daging Yang Dicurah Anda Mahu Anda Memesan