Cara Membuat Pancake Buttermilk Terbaik Kami

Kami benar-benar suka pancake di sini, dan bukan hanya kerana mereka kenderaan untuk mentega dan sirap maple. Dan sementara itu mudah untuk membuka satu kotak pancake campuran, kami ingin mencipta resipi pisang buttermilk klasik yang sangat baik dan sangat mudah sehingga kami akan menghidupkannya setiap hari Ahad.

Untuk lempeng, kami mahu mengangkat dan ringan dan kelebihan yang jelas dan rapi. Kami bermula dengan resep Blueberry Buttermilk Pancake-ia adalah salah satu kegemaran kami-tetapi kami tidak selalu mahu beri atau perisa lain dalam campuran. Sekarang, kami tidak akan menyalahkan anda jika anda menyusun stack anda dengan mentega dan sirap, tetapi penkek ini sangat baik, anda boleh makan mereka sendiri. Kami akan pergi sejauh ini untuk mengatakan mereka adalah kami Pancake Buttermilk Terbaik: lembut, lembut, terbungkus.

Dua Leaveners Better Than One

Resipi kami bermula dengan hanya dipanggil untuk serbuk penaik. Tetapi apabila kita hanya menggunakan serbuk penaik dalam versi baru kami, pancake jatuh kembali pada diri mereka dan menjadi rata dan jenis spongey. Oleh itu, kami mencuba setengah biji serbuk dan separuh baking soda. Apabila dicampur dengan susu mentega berasid, baking soda mencipta gas karbon dioksida, menambah lif dan membantunya. Jadi mengapa tidak menggunakan semua baking soda? Kerana anda boleh merasainya jika anda menggunakan terlalu banyak yucky dan jenis logam. Serbuk setengah dan setengah soda mencipta ketebalan yang sempurna, serbuk lembut, dan coklat emas yang kami kehendaki.

Cuba Sedap (Buttermilk for) Kelembutan

Ada sebabnya buttermilk sering digunakan dalam pancake. Asid dalam serbuk buttermilk menyentuh soda pembakar ke dalam tindakan untuk ketinggian tambahan. Ia juga membantu untuk memecahkan helai gluten, yang membawa kepada serbuk halus dan lembut. Tambahan pula, ia meminjamkan tang tang, tepat apa yang kita ada dalam minda untuk timbunan klasik kami. Tidak ada cara untuk mendapatkan lempeng berbulu tanpa ia.

Sweetness Little Goes Long Way

Kami juga bermain dengan kandungan gula. Pancake harus cukup enak untuk dimakan sendiri, tetapi mereka masih dapat mengendalikan gerimis sirap maple tulen jika anda inginkan. Kami cuba kelompok dengan 2, 3, dan 4 sudu besar gula. Dan walaupun jumlah gula tidak menjejaskan rasa yang banyak, ia mempunyai kesan yang besar terhadap tekstur. Tiga sudu gula menawarkan kelembutan unggul dan membantu mencipta kelebihan yang kami jelaskan tanpa mahu menjadi terlalu manis.

Memasak ‘Em Right

Tidak banyak yang perlu dipelajari apabila ia datang untuk memasak penkek kegemaran kami yang baru. Ya, kamu boleh gunakan mentega untuk memasak-rasa pastinya bagus-tetapi kemudian anda perlu menghapuskan kuali jika mentega menjadi terlalu coklat di antara kelompok. Minyak berperisa neutral seperti sayuran atau kanola memegang haba yang mantap dan tidak menutup rasa pancake. Plus, anda boleh (harus?) Sentiasa menambah tepuk atau dua mentega bersama dengan sirap maple (hangat) anda.

Berikan Flip

Paling penting, bersabarlah. Benar apa yang mereka katakan tentang pancake pertama: ia tidak sempurna. Lempeng pertama adalah peluang anda untuk bermain dengan panas dapur dan mengambil rasa. Kami memanggil pancake memasak di atas api sederhana, tetapi setiap dapur adalah berbeza dan anda mungkin perlu menyesuaikan sedikit ke atas atau ke bawah antara batch. Anda memandu dapur, jangan biarkan dapur menggerakkan anda. Perhatikannya. Ingatlah untuk menunggu tepi dan buih yang ditetapkan di atas sebelum anda flip. Gunakan spatula yang lebar dan nipis dan jangan lupa dengan cepat dan yakin.

Ketahui Bagaimana Memegang ‘Em

Pancake sebaiknya disampaikan dengan segera, tetapi jika anda membuat batch besar, anda pasti boleh memegangnya di atas rak yang ditetapkan di atas lembaran penaik rim dalam ketuhar yang rendah (seperti 200 ° atau 250 °), jadi semua orang boleh makan pada masa yang sama masa. Juga-dan ini benar-benar penting-anda boleh membekukan pancake untuk hari salji dan kecemasan lain. Biarkan mereka sejuk sepenuhnya, kemudian tumpukan mereka di antara kepingan kertas dan letakkan di dalam beg plastik yang boleh dicas semula di dalam penyejuk beku. Defrost dalam pemanggang.

Dapatkan resipi: Pancake Buttermilk Terbaik BA