Cara Membuat Lidi untuk Babi, Ayam, Steak, dan Lebih

Kebab cepat, menggunakan beberapa bahan, dan sangat serba boleh, anda tidak akan pernah bosan. Berikut adalah cara membuat lidi tepat setiap masa.

1. Beri mereka rendam.
Sekiranya anda menggunakan lidi buluh, rendam dalam air selama 30 minit sebelum memanggang. Griller yang kerap? Rendam paket besar bernilai semalaman, longkang, bungkus plastik, dan membekukan. Anda akan mempunyai lidi-lidi yang telah dipenjara pada siap.

2. Pilih daging anda.
Pilih luka dengan jumlah lemak yang baik, seperti steak daging lembu flatiron, bahu kambing, paha ayam, atau bahu babi. Sekiranya anda menghiris daging sebelum memanggang, ia akan dimasak dan dibekalkan dalam beberapa minit. (Dan kelelahan itu tetap lembab.) Tinggalkan ruang yang sedikit kerana anda mengikat daging ke tusuk untuk memaksimumkan bit rangup.

3. Pilih sayur-sayuran anda.
Pilih sayur-sayuran yang cepat memasak: Anda tidak mahu daging anda menderita ketika anda menunggu potongan wortel untuk melembutkan. Untuk mempercepatkan perkara bersama, potongkan menghasilkan yang kukuh seperti bawang dan lada menjadi kepingan nipis atau baji. Untuk perkara yang tipis seperti kepak dan irisan lemon, tuangkannya ke tusuk sehingga mereka terus meletakkannya.

4. Bina rasa.
Musim panas ini, kami mendapat garam Sichuan pedas pada ulang berulang. Untuk membuat, menggilap kasar 1½ sudu teh. biji jintan, 1½ sudu teh. Lada Sichuan (atau ½ tsp lada hitam), 1 sudu teh. garam halal, dan ½ sudu teh. serpihan lada merah dihancurkan dalam kilang rempah atau mortar dan alu (biarkan beberapa keping rempah yang lebih besar). Oh, dan buat tambahan untuk taburkan segala-galanya dari sayap ayam ke lembaran terung.

5. Dapatkan pakan.
Untuk memasak, sediakan panggangan anda untuk haba yang sederhana tinggi. Lidi berus dengan minyak dan musim dengan Sichuan Salt (atau campuran rempah pilihan anda), kemudian panggang, beralih kerap, sehingga ringan hangus dan dimasak mengikut keinginan anda. Kebanyakan potongan akan dilakukan dalam masa 5-7 minit.

6. Berkhidmat!
Hidangkan pada tusuk sate, bersama dengan nasi atau musim bunga hijau.
Gabungan yang kita cintai: bahu babi & zucchini, bahu kambing & bawang merah, paha ayam & cendawan, steak flatiron & lada shishito

Dapatkan resipi: Lemak daging lembu dan shishito lada