Cara Membuat Lebih Baik Kacang Kacang dan Jelly Sandwich

Tidak ada cara yang salah untuk membuat mentega kacang dan jeli sandwic. Kebanyakan orang lebih suka memakan mereka seperti yang dibuat oleh ibu mereka – walaupun itu adalah satu sapuan Skipping dan Smuckers putih. Tetapi tidak kira sama ada anda menyukai mentega kacang renyah atau licin, jeli anggur atau jem raspberry, di sana adalah beberapa tweak yang akan membuat makan tengah hari kanak-kanak anda menjadi lebih baik. Kami bercakap dengan

Alison Roman mengenai roti, jem, dan teknik untuk mentega kacang terbaik dan sandwic jeli yang pernah anda miliki.

#### 1. Gunakan roti desa terbaik yang boleh anda temui
Bakar yang berkerak akan menjadi terlalu keras dan tebal untuk mentega kacang dan jeli, dan membuat cara sandwic anda terlalu kering. Terdapat masa untuk gandum lembut, pra-bungkus atau roti putih (kami <3 Pepperidge Farm!), and this is it. It's not a sandwich where you have layers of filling--it's just two layers of soft, mushy filling--and the peanut butter and jelly will get lost in thicker slices of bread.

2. Dapatkan nasihat mentega kacang dari rakan anda
Pilihan mentega kacang adalah isu yang sangat peribadi. Sesetengah orang menyukainya. Yang lain suka rasanya. Awak buat awak.

3. Masukkan mentega kacang tanah pada satu keping roti, jeli pada yang lain
Kecuali anda suka jeli meresap melalui roti dan mewarna jari anda ungu (tidak ada penghakiman), menyebarkan mentega kacang di kedua-dua keping roti. Dengan cara ini, anda mengelakkan roti basah.

4. Pek dalam pengisian
Lebih tidak lagi! Sandwic ini adalah kira-kira baki rasa dan tekstur. Jika anda menumpuk pada bumbu, anda akan mempunyai keadaan huru-hara yang ceroboh. Untuk roti putih standard, kira-kira 1 1/2 sudu teh masing-masing akan mencukupi.

5. Gunakan sebarang jeli yang anda mahukan
Sekiranya anda benar-benar mahu menaik taraf sandwic anda, gunakan jeli atau jem berkualiti rendah yang lebih rendah dalam gula, seperti Bonne Maman. Dan jangan takut bermain-main dengan rasa – tukar raspberry atau strawberi kami untuk anggur biasa anda. Jika anda berada di kem mentega kacang halus, cuba jem dengan buah-buahan untuk memberikan sandwic anda sedikit tekstur.