Cara Membuat Kek Layer Coklat Impian Anda

Selamat datang ke Baking 1-2-3, oleh editor makanan sekutu Claire Saffitz. Setiap bulan, dia akan membimbing anda melalui proses penaik tiga langkah. Resipi pertama adalah untuk pemula di luar sana, yang kedua untuk pembuat roti peringkat pertengahan, dan resipi ketiga adalah untuk para pakar. Hari ini … kek coklat!

Anda telah menguasai kek coklat asas, jadi sekarang mari kita masuk ke dalam barangan terlebih dahulu. Berikut ialah petua dan cara untuk membina kue berbilang lapisan:

Torting-2
Alex Lau

Dapatkan tort anda dengan membelah kek memanjang.

 1. Torting the Layers

  Torting bermaksud untuk memecah lapisan kek secara mendatar, yang menjadikan ruang tambahan untuk menambahkan tambalan dan ketinggian bangunan. Pastikan lapisan anda benar-benar disejukkan untuk langkah ini (kek masih panas akan membuat serbuk). Anda boleh menggunakan alat pemisah kek mewah untuk ini, tetapi pisau serrated yang panjang berfungsi dengan baik. Letakkan satu tangan di atas kek dan mulakan gergaji perlahan-lahan seketika walaupun sebatan melalui lapisan, mengintip di sisi sepanjang jalan sebagai kerja anda untuk memastikan pisau berada di tengah. Lapisan adalah halus, tetapi jika anda bekerja dengan cepat dan yakin, anda harus dapat mengangkat bahagian atas dan memindahkannya ke sisi kawasan kerja anda. Simpan lapisan berpecah pada rak dawai untuk pemindahan mudah.

 2. Persediaan

  Tempatkan lapisan bawah anda pada pendirian kek atau plat hidangan yang dibarisi dengan kertas kertas untuk memastikan platnya kemas. Sekiranya anda ingin memindahkan kek es (untuk tujuan pengangkutan), letakkan kek pada pusingan kek karton. Pegang lapisan di tempat dengan satu lapisan icing.

Pengisian the Layers
Alex Lau

Spatula mengimbangi adalah rakan anda apabila mengisi lapisan.

 1. Mengisi Lapisan

  Gunakan spatula mengimbangi kecil untuk menyebarkan pengisian secara merata ke seluruh lapisan hanya ke tepi. Sekiranya anda mempunyai empat lapisan, gunakan satu pertiga daripada mengisi setiap kali (membahagikan pengisian secara merata menjadikan hirisan yang kelihatan pro). Jangan terlalu banyak mengisi untuk mengelakkan mengangkat apa-apa serbuk dari permukaan potong kek. Ini adalah pengisian yang kukuh yang akan terus diletakkan dan tidak dikeringkan. Teruskan menyusun lapisan dan pengisian.

The Frosting
Alex Lau

Jangan malu dengan frosting.

 1. The Frosting

  Mulakan dengan lebih frosting daripada yang anda fikir anda perlukan. Ia sebenarnya lebih mudah untuk melepaskan pelindung daripada meletakkan lebih banyak. Dollop adalah timbunan frosting di bahagian atas kek. Menggunakan spatula mengimbangi, kerja pembekuan di bahagian atas kek melepasi tepi, membiarkannya mengalir di tepi.

Sisi
Alex Lau

Ia sentiasa lebih baik untuk mempunyai terlalu banyak frosting daripada terlalu sedikit.

 1. Menyelesaikan kek

  Sebaik sahaja bahagian atasnya licin dan bahkan, bekerjakan lebihan frosting di sisi. Kek sempurna sempurna adalah sukar untuk dicapai-itu adalah tutorial yang berbeza-tetapi buttercream ini kelihatan paling menarik dengan sedikit tekstur. Gunakan sedikit offset untuk membuat swirls hiasan dan swooshes sisi dan di bahagian atas. Saya tidak suka kek yang terlalu sempurna. Anda mahu orang tahu bahawa ia datang dari dapur anda dan bukan kes kek di lorong kedai roti.

Hari Lahir Cake Main Shot
Alex Lau

Kamu lakukan! Anda membuat kek coklat yang sangat menakjubkan!

 1. Berkhidmat

  Chill kek selama sekurang-kurangnya sejam sebelum berkhidmat supaya pengisian mempunyai masa untuk menetapkan dan tegas. Ini akan memberikan anda kepingan yang sangat kemas. The buttercream adalah lebih dekat dengan suhu bilik, jadi keluarkan kek dari peti sejuk dan biarkan ia duduk 15 atau 20 minit sebelum disajikan. Keseluruhan kek boleh menjadi satu hari lebih awal.

Dapatkan resipi: Kek Lapisan Empat Lapisan Chocolate dengan Ganache Chocolate Milk dan Nutella Buttercream