Cara Membuat Jus Popsicles Tanpa Resipi

Pada siang hari, Carla Lalli Music menyunting ciri-ciri makanan untuk Bon Appetit, tetapi di rumah dia mengeluh arahan. Begini cara dia makan kawan-kawan dan keluarganya sambil Memasak Tanpa Resipi.

Tembikai-lemonade-dan-blueberry-ice-pops-640

Tembikai, Lemonade, dan Blueberry Ice Pops (Kredit: Mark Thomas)

Ini adalah musim panas pop ais. Anak muda saya, yang suka pencuci mulut lebih daripada dia mencintai saya, berfikir bahawa mendapatkan merawat es pada hari yang panas adalah perkara yang jelas yang harus berlaku secara automatik setiap kali dia berjalan ke dapur. Dan dari paletas hingga beku pop ke granitas yang cukup mudah, saya jelas mempunyai banyak pilihan dalam perkara ini.

Tetapi semudah pencuci mulut itu untuk dicipta, tiada apa pun yang membuat sesuatu tanpa resipi sama sekali. Idea ini datang dari pengasuh kami, yang baru-baru ini diambil untuk mencurahkan jus ke dalam acuan popsicle dan melekatkannya ke dalam peti sejuk. Ini “freezie-juices” yang dinyanyikan menjadi obsesi dan kegembiraan anak saya, yang cukup yakin dia telah menjaringkan rasa manis setiap kali dia mendapat satu, padahal sebenarnya dia hanya mempunyai beberapa jus.

Saya yakin anda tahu apa yang akan datang seterusnya.

Ambil beberapa jus.

Manis dengan sedikit gula, madu, sirap maple, atau agave, jika anda suka. Saya suka memerah jus lemon atau limau untuk pucker kecil juga. Satu garam garam juga lazat dan tidak dijangka. Tiada jumlah yang terukur – cuma rasa semasa anda pergi.

Cuba buat mereka dengan jus tunggal, atau campurkan mereka. Nectars datang dalam rasa eksotik seperti litchi dan aprikot dan bekerja hebat; jika anda bekerja dengan sangat manis, cair dengan air. Pada musim panas, saya biasanya memotong semangka biji besar setiap minggu – separuh kita makan, dan separuh lagi saya mencairkan dalam pengisar dan kemudian tuangkan melalui penapis jadi sentiasa terdapat jus tembikai di dalam peti sejuk. Itu akan menjadi pilihan yang hebat di sini.

Tuang campuran anda ke dalam acuan dan membekukan. Kemudian mereka berada di tangan dan boleh dijadikan sebagai rasuah, ganjaran, makanan ringan, pencuci mulut, atau bahkan “pencuci mulut makan tengah hari”, yang merupakan konsep yang paling berusia 3 tahun dapat benar-benar berada di belakang. Dapatkan kebaikan ini. Mereka bergerak pantas.

BERKAITAN
Lebih Memasak tanpa Resipi
Kookery with Pride: Rainbow Popsicles!
Frozen Desserts Tayangan gambar