Cara Membuat Babi Pinggang Rapi-Lebih Mudah Daripada Anda Pikirkan

Chef Sean Scotese belajar segala-galanya yang dia tahu tentang perut daging babi dari perjalanan yang dibawa ke China. Atau, secara lebih khusus, dari seorang lelaki yang dia temui di tepi jalan di China yang menjalankan kereta makanan yang dibuka sehingga pukul 4 pagi Jadi, secara semulajadi, Mike dan Josh Greenfield daripada The Brother’s Green menjemput dia ke rumah mereka untuk mendapatkan sekolah di seni Asia daging babi BBQ perut. Ternyata cara yang lebih mudah untuk dibuat daripada yang kita fikirkan-hanya ingat pelajaran ini dan anda akan mendapat A + setiap kali.

Honey and 5-Spice Asian BBQ Pork Belly You Can Make at Home

Langkah 1: Tenderize

Untuk mendapatkan jerawat yang diingini pada perut daging babi anda, langkah pertama adalah untuk membuat “seribu lubang” dalam kulit supaya lemak itu akan menyebabkan. (Anda tidak perlu melakukannya dengan seribu- “banyak” akan dilakukan.) Scotese mempunyai beg bimbit seperti “Dexter” yang penuh dengan pokers logam tajam yang direka untuk tugas itu, tetapi anda boleh menggunakan garpu atau tusuk gigi. Bikin seluruh kulit dengan apa sahaja instrumen yang anda pilih, berhati-hati untuk hanya menusuk kulit, bukan daging.

Langkah 2: Kering

Ia adalah fakta kehidupan yang kulit kering kering lebih baik daripada kulit lembap. Kesilapan Scotese untuk perut daging babi rangup adalah untuk menggosokkan bahagian yang sama baking soda dan garam ke dalam kulit-kombo baking soda dan garam akan mengeluarkan kelembapan dan menetapkan anda untuk berjaya.

Langkah 3: Duduk

Biarkan jalur perut daging babi “hang out dalam sekelip mata, terbongkar, ideal di depan peminat,” yang akan mengeringkannya lebih banyak lagi. Setelah mereka duduk selama sekurang-kurangnya 8 jam, bilas mereka untuk mengeluarkan soda penaik dan garam. Kemudian, sebagai langkah akhir untuk memastikan bahawa baking soda dinetralkan, tuang sedikit cuka ke atas kulit (kurang busa itu, lebih baik-jika ia berbuih banyak, bilas jalur sekali lagi).

Langkah 4: Musim

Setelah membilas dan meneutralkan soda pembakar, pindahkan jalur perut babi ke kuali lembaran di atas dengan rak dawai. Sekarang anda sudah bersedia untuk merapikan. Scotese pergi ke arah rasa yang diilhamkan oleh Asia: madu, jus lemon, Campuran rempah Cina lima, dan garam. Dia menggunakan perasa di sebelah daging jalur, meninggalkan kulit yang telanjang.

Langkah 5: Masak

Untuk memastikan anda mendapat daging berair, masak bahagian kulit di atas 350 ° F untuk satu jam setengah. Kemudian bawa ketuhar sehingga setinggi mana ia akan pergi. Anda akan tahu perutnya siap ketika kulitnya mengunyah dan super renyah, yang akan berlaku dengan cepat setelah menaikkan panas.

Langkah 6: Berkhidmat

Scotia menyajikan perut babi dengan sos cincang halus halia, minyak biji anggur, biji wijen, chive, kerang, leek, lada putih, garam, dan gula– atau dengan sos yang dibakar minyak cili, jintan, dan bintang anise. Atau gunakan kedua-dua sos sekali gus. Anda tahu, “untuk zing.”

Selepas membuat perut daging babi, lakukan ini (jika ia tidak hilang):

Homemade BBQ Pork Belly Pizza Anda Ingin Cuba

Letakkan perut daging babi pizza, atas dengan yang disebutkan di atas sos chive dan jahe, dan jangan beritahu tukang masak di China-ini mungkin bukan bagaimana mereka secara tradisinya menyampaikannya di tepi jalan di sana.