Cara Dapatkan Kebanyakan Crockpot atau Pemasak Slow Anda

Kami telah mengatakannya sebelum ini, dan kami akan mengatakannya sekali lagi: kini musim makanan yang dimasak lambat. Walaupun kita biasanya cenderung ke arah ketuhar Belanda kami untuk perkara-perkara seperti cabai, ayam goreng, dan daging babi yang menarik, kita pasti memahami “menetapkan dan melupakannya” untuk memasak periuk perlahan yang dipasang. Tetapi mudah mengambil teknik itu terlalu literal dan mengawal apa yang berpotensi untuk menjadi tangan-offmeal yang lazat. Kami meminta editor digital Dawn Perry bagaimana membuat hidangan crockpot yang terbaik dan apa kesilapan yang harus dielakkan untuk makanan tidak semestinya, lazat dengan usaha yang minimum.

1. Pergi untuk Lemak Lemak Daging

Daging lean yang dimasak untuk masa yang lama-tidak peduli apa suhu-mendapat sukar dan berserabut. Buah besar lemak lemak seperti rusuk pendek, shanks (daging lembu, daging babi, atau kambing), dan bahu (daging babi atau kambing) berfungsi dengan baik di dalam crockpot. Lemak akan memelihara daging lembap, dan memasak lambat memecahkan tisu penghubung yang membuat jenis-jenis pemotongan yang sukar apabila dimasak dengan cepat. Jadi dengan periuk perlahan, daging berlemak = bagus.

Lihat semua lemak marbled itu? Ini bermakna banyak rasa dan sos dengan banyak badan.

2. Jangan Lupakan Sear

Setiap orang mahu resipi crockpot yang menyeru untuk melemparkan segala sesuatu ke dalam periuk, memukul butang, dan berjalan pergi: Makan malam yang luar biasa hanya muncul lapan jam kemudian. Malangnya, ia tidak berfungsi seperti itu. Sentiasa coklat daging anda di atas dapur terlebih dahulu – ia mengambil masa beberapa minit dan menambah lapisan rasa yang anda tidak dapat sebaliknya. Selain menyampaikan rasa, menyengat menjadikan daging anda menarik coklat keemasan. “Hancurkannya dalam periuk dan pergi” daging cenderung ke arah warna coklat yang tidak menyenangkan.

3. Nota Rendah dan Rasa Manis Tambah Baki

Nota yang rendah adalah rasa yang menambah kedalaman dan kekayaan kepada daging seperti piring, bawang perang, lada hitam, dan sos Worcestershire-dan mereka adalah penting untuk apa-apa resipi kokpit. Begitu juga ramuan manis seperti gula perang dan pes tomato. Kerana kebanyakan perisa memecah dan menjadi lebih besar, superflavor lebih baik (bukan istilah teknikal) dari masa ke masa, nota-nota manis dan rendah ini mengimbangi semua.

4. Selesai dengan Herba dan / atau Susu

Nota terang, pada ujung spektrum yang berlawanan, adalah rasa segar seperti asid (contohnya, sitrus) dan herba (katakan, pasli cincang dan ketumbar). Mereka akan tersesat dalam campuran jika diperkenalkan terlalu awal (dan herba anda akan menjadi coklat dan lemas, kasar), jadi sebaiknya menambah barang-barang segar yang terakhir. Sekiranya anda mengalami masalah, seperti dalam kes sayur-sayuran, jangan letakkannya dalam periuk sebaik sahaja anda menghidupkannya. Wortel akan kehilangan snap mereka selepas jam dalam periuk perlahan. Bagi tenusu? Ia akan berlari apabila dimasak untuk jangka masa yang panjang, yang kelihatan mengerikan dan tidak menarik secara tekstur. Kacau dalam mana-mana susu, seperti krim berat atau susu, pada saat terakhir.

Herba menghidupkan daging yang dimasak dengan lambat, seperti tulang rusuk pendek Chile.

5. Lepaskan Kulit Ayam

Adakah anda suka kulit ayam yang kenyal, kenyal, dan ayam? Kami tidak fikir begitu. Keluarkannya sebelum menambah burung anda ke dalam periuk panci. Sentiasa meninggalkan tulang, walaupun-mereka akan membantu daging tetap lembut. Satu lagi perkataan pada ayam: Ia adalah daging ajaib yang tidak keperluan Browning sebelum masuk ke periuk, sebahagian besarnya kerana ia akan matang selepas perjalanan panjang dari dapur ke crockpot.

6. Teruskan dengan berhati-hati semasa Pasta Memasak

Makaroni dan keju? Lasagna? Pasti, ada resipi perlahan-masak untuk mereka di luar sana, tetapi anda pasti tidak perlu cuba membuatnya. Lebih sering daripada tidak, pasta (dan perkara-perkara lain yang perlu memegang bentuk mereka) menjadi keadaan huru-hara yang lembap. Hanya jangan lakukannya.

Crockpot anda bukan hanya untuk memasak hari minggu-ia juga boleh menjadi penyelamat percutian.