Bye, Oatmeal: Anda Harus Membuat Bubur Buckwheat untuk sarapan pagi

Editor web bersekutu Rochelle Bilow benar-benar suka sarapan pagi. Pasti, dia adalah orang pagi dengan alam semula jadi, tetapi apa yang dia benar-benar menggali tentang sarapan pagi adalah bahawa ia adalah peluang untuk memulakan hari di kaki kanan. Ia adalah peluang untuk makan sesuatu yang sihat, cepat, dan buatan sendiri. Minggu ini, dia menumbuk oatmeal untuk bubur soba yang hangat.

Saya tidak mempunyai daging lembu dengan oat. Keratan keluli, digulung, semalaman … apa sahaja pelbagai, oat baik dan baik. Mereka pastinya memenuhi keperluan sarapan pagi. Tetapi saya selalu menganggap mereka lebih banyak kenderaan untuk topping, add-in, dan mixer daripada acara utama. Oat pucat berbanding dengan punca bergelombang gula coklat atau sirap maple, kacang panggang, dan buah kering, seperti kismis, tarikh, atau cranberry.

Buckwheat, sebaliknya, adalah wahyu dalam dan dari dirinya sendiri. Ia adalah roasty dan rasa gila, terutama jika anda kering-toast dalam kuali sebelum meremajakannya. Pecahannya tebal dan kenyal, dan boleh berdiri untuk dimasak tanpa berubah menjadi bubur lembut. Inilah kaedah saya untuk memasak bubur soba.

Pertama, anda perlu membuat ini dalam kumpulan yang besar, jadi anda boleh memanaskan semula sisa-sisa kemudian dalam seminggu (jangan lepaskan peluang untuk membuat perkara lebih mudah pada diri anda!). Saya bermula dengan merendam 1 cawan sangkar soba keseluruhan dalam air sejuk semalaman. Proses ini melembutkan mereka, memendekkan masa memasak di kemudian hari. Pada waktu pagi bilas, dan keluarkan alur-alur, kemudian masukkannya ke dalam periuk sos sederhana bersaiz sederhana di atas api yang sederhana tinggi. Masak ubat itu, kacau sehingga tidak melekat pada bahagian bawah periuk, sehingga berbau halus-kira-kira 2-3 minit. Tambah separuh kayu kayu manis, a secubit garam, dan 2 setengah cawan susu, dan bawa ke renyah lembut. Anda boleh menggunakan air, tetapi saya suka kemanisan yang diberikan susu.

Tutup periuk dan reneh hingga sebahagian besar cairan telah diserap, tetapi konsistensi masih longgar. Tanggalkan tongkat kayu manis dan kacau soba itu. Musim untuk rasa dengan pemanis pilihan anda – rasa seperti karamel demerara gula adalah sangat sesuai di sini, dan begitu juga molase (tetapi sedikit pergi jauh). Ini bukan bubur lembut atau lembap. Ia adalah persembahan yang hangat, sihat dan sihat yang memenuhi anda. Itulah sebabnya saya membuat semua jatuh dan musim sejuk panjang, dan mengapa anda juga perlu.

Idea untuk Mengetuk Bubur Buckwheat

Sirap maple + biji labu panggang + garam laut

Madu panas + kismis + tarikh cincang

Yogurt biasa + skuasy purgah + buah pala

Susu frothed tambahan + gula perang

Pencuci mulut lebih banyak perkara awak? Cuba cookies buckwheat coklat hebat ini: [# cnevideo: / cnevideos / 578d2f5cd6e20cf6325f69c0] ||||||