Buatlah Barang-barang yang Dikenakan Yang Paling Benar Di Sekitarnya Dengan Mengelakkan Kesalahan-Kesalahan Umum Frosting ini

Kek baik, tetapi frosting lebih baik. Rasa manis dan mentega mempunyai kuasa untuk menghidupkan barang-barang bakar yang paling halus menjadi makanan istimewa. Pada permulaan pertama, nampaknya mudah untuk mencambuk bersama-sama dengan frosting-pada dasarnya hanya mentega dan gula, kan? Tetapi ada sejumlah perkara yang mengejutkan yang boleh menjadi salah. Dari bawah pencampuran untuk mengawal suhu, inilah kesilapan terbesar orang membuat ketika mencampurkan pembekuan buatan sendiri. Dan, sama pentingnya: Inilah cara untuk mengelakkannya.

1. Membuat Frosting Hadapan Masa

Tunggu, membuat frosting di hadapan masa sebenarnya adalah kesilapan? Pastinya, menurut Claire Saffitz, Selamat menjamu seleraeditor makanan bersekutu-sekurang-kurangnya dalam beberapa keadaan. Ambil krim disemai dengan ringan atau campuran krim-creme fraîche yang disebat, yang dipetik Saffitz sebagai dua “alternatif-frostings” terbaik yang boleh anda buat. “Kamu patut tidak pernah buatlah ini terlebih dahulu, “kata Saffitz, kerana mereka akan layu atau melelehkan. Oleh itu, gunakan bekuan berasaskan krim hanya dalam situasi yang betul sebelum berkhidmat.

2. Memilih Frosting Salah untuk Kerja

Pada dasarnya terdapat dua keluarga frostings: frostings sederhana, mentega gaya Amerika, dan mentega ala gaya Eropah yang rumit, yang berasaskan telur atau meringue. Walaupun mereka semua lazat, mereka tidak boleh dipertukarkan. Ketahui yang hendak digunakan dan bila.

Coklat Buttercream
Alex Lau

Chocolate Buttercream. Ya, anda mahukannya. Foto: Alex Lau

Frosting Gaya Amerika
Ini semudah yang diperolehnya: hanya mentega dan gula, dan susu untuk mengeluarkannya (tambah perasa atau pewarna yang anda mahukan). Ini adalah jenis frosting yang paling mudah untuk dibuat. Ia sangat manis, jadi sebaiknya digunakan dalam jumlah kecil, seperti topping cupcake, atau untuk pengunjung yang gila untuk gula. Dengan kata lain, ia sesuai untuk pesta ulang tahun anak-anak. Tetapi ia juga cair dengan cepat, yang tidak menjadikannya hebat untuk berkelah musim panas yang cerah. Untuk hasil yang terbaik, gunakan gula tepung; gula pasir akan membuat kelopak pendarahan anda.

Buttercream Gaya Itali
Buttercream ala Itali dibuat dengan perlahan-lahan mengeringkan sirap gula panas menjadi meringue yang dibuat dengan telur dan gula yang dipukul. Ia stabil, bermakna ia boleh tahan kepada suhu panas. Saffitz berkata ia pilihan untuk frostings buat masa hadapan, dan bahkan menggunakannya untuk beku kek perkahwinan.

Buttercream Gaya Swiss
Ini dibuat dengan melarutkan gula ke atas dandang yang berganda, kemudian memukulnya ke dalam pangkalan meringue. Ia lebih stabil daripada frosting gaya mentega-gula asas, tetapi kurang daripada buttercream gaya Itali.

Buttercream Gaya Perancis
“Yang paling merosakkan semua pembekuan,” menurut Saffitz, buttercream ini yang dibuat dengan kuning telur sangat kaya. Gunakannya dalam jumlah yang kecil, atau marah dengan perisa yang lebih ringan, cerah.

2. Tidak Memberi Perhatian kepada Suhu Bahan

Seperti semua baking, bahan anda harus suhu bilik (serta suhu yang sama dengan satu sama lain). Menggunakan bahan-bahan sejuk mungkin menyebabkan pembekuan untuk memecahkan atau mengembang. Tetapi jika bahan-bahan anda terlalu panas-ini sering kali menjadi salah satu dapur yang terlalu panas-pembekuan tidak akan berkumpul. Saffitz suka menyimpan bahan-bahan pembekuannya di kaunter dalam sekelip mata sehingga mereka suhu yang sempurna apabila dia mula membakar hari berikutnya. Sekiranya anda bekerja di dapur berpeluh, beruap dan pembekuan ais mulai mencairkan, memerangi masalah dengan memasak mangkuk besar yang dipenuhi dengan kiub ais siap. Melekatkan mangkuk pencampur anda ke dalam mandi berais dengan cepat mendinginkan frosting dan elakkan bencana.

Spiced Honey Cake with Cream Cheese Frosting
Peter Frank Edwards

Kek Spiced Honey dengan Krim Keju Frosting. Foto: Peter Frank Edwards

3. Tidak Mengimbangi Kecantikan

Ya, frosting sepatutnya manis. Tetapi yang terbaik sabarkan semua gula itu dengan sesuatu yang tart. “Itulah sebabnya ramai orang pergi gila ke atas krim-keju beku,” kata Saffitz. Cara lain untuk padang permainan? Lipat sedikit krim masam, creme fraîche, atau mascarpone ke dalam frosting untuk membuat rasa benar-benar datang bersama-sama. Sedap sitrus sedikit tidak menyakiti apa-apa juga. Petua lain: Baki rasa jadi citarasa anda rasa mentega-tidak seperti lurus mentega.

4. Menambah Terlalu Banyak Cecair

Semua frosting perlu ditipis dengan sesuatu seperti susu atau sirap mudah. Tetapi tambah terlalu banyak dan anda akan ditinggalkan dengan ramuan yang drippy, drizzly yang sukar untuk dikerjakan. Elakkan masalah ini dengan menggunakan perasa super atau pekat (berfikir vanila kacang bukannya banyak ekstrak vanili, atau lemon zest, bukan jus). Sekiranya anda mewarnai pembekuan anda, gunakan warna berasaskan gel dan bukan cecair. Dan berhati-hati apabila menambah susu atau krim kepada gaya frosting gaya Amerika, gerimis hanya sedikit demi sedikit. Ingat: Anda sentiasa boleh menambah lebih banyak, tetapi anda tidak boleh mengeluarkannya!

5. Menghentikan Mixer Terlalu Lama

Frosting looking melty? Ia mungkin terlalu panas (lihat no 2 untuk menetapkan!). Sepertinya curdled? Ia mungkin terlalu sejuk. Sama ada cara, kebanyakan masalah bekerja sendiri melalui proses pencampuran, yang mungkin mengambil masa lebih lama daripada yang anda harapkan. “Frosting tidak berkumpul di bawah dua minit,” kata Saffitz. “Ia mengambil masa untuk ramuan bersama dengan lancar. Anda boleh menjalankan pengadun selama 10 minit.” (Itulah salah satu sebab dia menganjurkan menggunakan mixer berdiri dan bukannya pengadun tangan.) Kebanyakan tukang masak rumah menjadi kecewa dengan rasa yang kelihatan rusak dan membuangnya. Tetapi bersabar, tekun dengannya, dan teruskan pencampuran. Anda akan mempunyai frosting gambar yang sempurna dalam masa yang singkat.

Dapatkan resipi terbaik untuk frostings di sini (tambah beberapa glazes dan icings juga!)