Bertemu dengan Rosemary Iced Latte, Cara Kegemaran Baru Anda untuk Minum Kopi

Editor web bersekutu Rochelle Bilow benar-benar suka sarapan pagi. Pasti, dia adalah orang pagi dengan alam semula jadi, tetapi apa yang dia benar-benar menggali tentang sarapan pagi adalah bahawa ia adalah peluang untuk memulakan hari di kaki kanan. Ia adalah peluang untuk makan sesuatu yang sihat, cepat, dan buatan sendiri. Di sini, dia berkongsi salah satu cara untuk mendapatkan kafeinnya.

Seperti ramai di antara kamu, saya tidak terobsesi dengan kopi. Saya pasti saya dapat melalui satu pagi tanpa ia, tetapi mengapa itu kepada saya sendiri (dan rakan sekerja saya)? Caranya dengan kopi, bagaimanapun, adalah bahawa ia boleh, uh, mencabar untuk membuat sebelum anda mempunyai apa-apa. Saya tidak boleh menjadi satu-satunya yang telah menumpahkan tanah di seluruh lantai, membakar diri saya dengan air mendidih, atau benar-benar mufakat nisbah-betul? Cara terbaik untuk mengelakkan cabaran pra-kafein ini adalah untuk membuat satu kumpulan besar makanan berkhasiat sejuk pada awal minggu. Ia akan berlangsung sehingga Jumaat, dan semua yang anda perlu lakukan setiap pagi adalah mencairkannya kepada kekuatan pilihan anda dan doktor dengan keadaan susu / krim / pemanis yang anda suka.

Caranya ialah untuk menanam kacang tanah kasar dan kuat, tetapi bukan pemekat. Mereka perlahan-lahan akan menyiram air dengan rasa dan kafein, tetapi cukup besar sehingga mereka tidak akan mendung produk akhir. Sekiranya anda bimbang alasan anda tidak cukup kasar, anda boleh menyusun penapis dengan cheesecloth untuk menangkap sebarang zarah kecil.

Sekarang, inilah bahagian yang menyeronokkan. Oleh kerana minuman sejuk adalah barangan yang kuat, ia adalah perlawanan sempurna untuk susu atau krim dan pemanis. Pada musim panas, cara kegemaran saya untuk caffeinate adalah dengan kopi icem rosemary buatan sendiri. Saya pertama kali menemui gabungan rasa ini di Café Kubal, sebuah kedai kopi tempatan di kampung halaman saya, Syracuse, NY. Mereka hanya menawarkan larka ais rosemary mereka pada bulan-bulan terpanas tahun ini-mempercayai saya, saya telah cuba untuk memerintahkannya pada bulan Disember untuk tidak berjaya. Sekarang saya tinggal di New York City, saya perlu menyelesaikan masalah saya di rumah. Berikut adalah cara saya melakukannya.

Tuang 4 auns kepanasan sejuk ke dalam satu gelas. Ia bukan teknikal espresso, yang diperlukan untuk latté, tetapi ia adalah bahan yang kuat dan melakukan trik itu. Jika anda bernasib baik untuk mempunyai mesin espresso, anda boleh membuat pukulan atau pukulan berganda setiap kali dan teruskan. (Ingatlah bahawa ia panas, dan akan mencairkan ais lebih cepat, mencairkan latte). Dalam shaker koktail, menggabungkan krim atau susu keseluruhan (dua peratus jika anda mesti, tetapi tidak pernah skim) dengan satu sendok teh sirup sederhana rosemary * dan segelintir kiub ais. Goncangkan seperti anda memerlukan kopi, kemudian tuangkannya ke atas minuman sejuk, kiub ais dimasukkan. Letakkan jerami di dalam penyedut itu, dan bersorak gembira.

* Untuk membuat sirap mudah, masak sehingga mendidih satu cawan air, satu cawan gula pasir, dan segenggam semak rosemary segar. Kacau, biarkan sejuk sepenuhnya, kemudian ketatkan rosemary itu. Simpan di dalam peti sejuk.

Perlu lebih banyak kafein? 11 Resipi Kopi Iced