Bawang Caramelized Kesalahan Umum-dan Bagaimana Menghindari Mereka

Bawang karamel berbuih baik … semuanya. Satu-satunya masalah? Mereka menghairankan sukar untuk dibuat. Mereka mengambil masa untuk perlahan-lahan coklat dan karamel. Sangat mudah untuk membakar mereka-dan mudah untuk mengeluarkan mereka dari dapur sebelum mereka sebenarnya selesai. Jadi kami bercakap dengan editor makanan bersekutu kanan Claire Saffitz di dalam dapur ujian untuk mengetahui kesilapan yang biasa dilakukan orang apabila mereka cuba membuat kesempurnaan ini.

1. Menghiris Mereka Terlalu Thinly

Bawang yang dihiris tipis akan terbakar lebih cepat dan melekat pada bahagian bawah kuali anda. Bertujuan untuk memotong bawang anda 1/8 “tebal-rumput mereka akan menghalang mereka daripada mengering.

2. Menggunakan Just Butter

Anda pasti mahu rasa mentega dalam bawang anda-tetapi mentega mempunyai kecenderungan untuk membakar. Untuk insurans, gunakan kombinasi mentega dan minyak, yang mempunyai titik merokok yang lebih tinggi. Tetapi berapa banyak yang anda gunakan? Bergantung kepada konsistensi yang anda mahukan bawang anda, anda boleh menggunakan lemak yang lebih atau kurang. Hanya tutup bahagian bawah kuali anda untuk jammy, bawang karamel yang lembut, atau tambahkan sedikit lagi untuk bawang karamel yang lebih berstruktur, sedikit kering. Semakin banyak lemak dalam kuali, semakin banyak bawang goreng dan bukannya melembutkan. (Baiklah, anda boleh goreng mereka sedikit.) Anda boleh menggunakan hanya minyak, atau kombinasi mentega dan minyak-pilihannya adalah milik anda!

Makanan coklat tidak pernah kelihatan begitu baik. Foto: Danny Kim

3. Penggenggam Pan

Jika anda membungkus terlalu banyak bawang ke dalam kuali anda, mereka akan mengepam dan menghasilkan air. Akhirnya, mereka akan caramelize-tetapi ia akan mengambil masa banyak lebih lama untuk mendapatkan mereka di sana. Dalam periuk 12 “, anda pastinya akan dapat memasak 2 bawang besar (kami suka bawang kuning atau Sepanyol) tanpa menghadapi sebarang masalah pengukus.

4. Cranking Heat

Anda tidak menyentuh bawang anda-anda cuba perlahan-lahan memujuk rasa mereka. Ia mengambil masa, mungkin 45 minit pepejal, untuk gula-gula bawang untuk karamel. Jika haba anda terlalu tinggi, bawang akan dibakar. Panaskan pan di atas medium-low, kemudian tambahkan bawang anda. Simpan pada temp itu untuk keseluruhan proses. Tiada penipuan!

5. Melangkau Langkah Deglazing

Seperti namanya tweet boss kami, kami rasa ada rasa di bahagian bawah kuali juga. Manfaatkan sepenuhnya bit coklat dan deglaze dengan stok, wain, bir, cuka, atau air– cecair yang sesuai dengan hidangan yang akan anda tambah bawang anda. Kacau untuk menggabungkan dengan bawang, dan mereka akan menyerap semua cecair beraroma, menjadikannya LEBIH BAIK.

Kami akan menarafkan ini dermakan sederhana yang baik. Foto: Alex Lau

6. Mengeluarkan Mereka Terlalu Awal

Hanya sekiranya ia tidak tenggelam sebelum: Karamelisasi memerlukan masa. Jangan lepaskan mereka terlalu awal-kemudian, anda “meremas” mereka bukannya benar-benar karamel mereka. Mereka harus menjadi coklat yang kaya, banyak dikurangkan dari mana anda bermula, dan sangat lembut tetapi tidak terlalu lembap.

Tiga Jenis Biji Caramelized Setiap Masak Harus Tahu

Kini, matikan bawang merah ke dalam sup panas dan sup.