Bagaimana Tidak Untuk Skru Up Sangria, Jadi Anda Boleh Buat Buah & Booze Magic di Rumah

Tidak ada rasa malu di sangria. Kecuali sangria yang buruk.

Malangnya, ada banyak subar sangria di luar sana hari ini. Mudah-mudahan mangsa menjadi gelas (atau empat) “wain gula” dan bangun pada hari berikutnya dengan sakit kepala yang terpisah. Sangria perlu bunga, buah, dan harum. Ia semestinya mudah untuk menghirup, tetapi tidak hiburan yang tidak berharga. Ketahui seni sangria yang seimbang dan jangan sekali lagi membuat kesilapan yang biasa ini. ¡Salud!

Spanish Rioja adalah pilihan wain merah tradisional, tetapi anda juga boleh membuat Sangria Blanco dengan wain putih, atau benar-benar mewah dan menggunakan wain berkilauan seperti Cava. Sudah tentu, kita tidak akan menolak sangria berasaskan Rosé, sama ada.

1. Wain Murah Membuat Sangria Bad

“Buah dan brendi tidak dapat menyembunyikan anggur murah,” kata Selamat menjamu selera pemaju resipi Rick Martinez. Adakah ini masa untuk mengeluarkan botol $ 250 dari Burgundy? Uh, tidak. Tetapi itu bukan alasan untuk membuang wain jag pahit ke dalam botol dengan beberapa gula dan kepingan oren dan berharap untuk yang terbaik. Tidak seperti wain yang dimasak (seperti dalam sos atau rebusan), dalam sangria, nuansa dan kehalusan wain kekal utuh-untuk lebih baik atau lebih teruk.

2. Jangan menetap untuk Buah Unripe

Aprikot yang tidak matang rasa lazat atau pahit. Jeruk subpar kering dan hampir tidak manis. Epal jelek adalah yang terbaik. Tiada seorang pun yang memuaskan untuk makan sendiri, jadi jangan mengharapkan alkohol mengubahnya menjadi sesuatu yang menggembirakan. Selain itu: Sebahagian daripada keajaiban sangria adalah bahawa buah yang dihiris mengeluarkan jus yang bercampur dengan alkohol, perasa dan pemanis seluruh campuran. Jika buahnya tidak matang, tidak ada jus untuk melompat-memulakan parti.

Pukulan gaya sangria ini sempurna untuk cookout belakang rumah anda. Foto: Ashley Rodriguez

3. Pergi Mudah di Booze

Ya, kita tahu ia adalah koktel. Tetapi hanya kerana sangria tradisional termasuk kedua-dua wain dan brendi tidak bermakna ia adalah satu alasan untuk membuat teduhan lampu di kepala anda dan menjadi gila. “Minuman keras harus melengkapkan dan mengeluarkan nota gelap dalam wain, tidak dapat tetamu anda mabuk,” kata Martinez. Resipi untuk Red Wine Sangria, contohnya, hanya mengandungi ¼-cup brendi untuk 4-6 hidangan penuh.

4. … Tetapi Tidak Sudah Mudah

Walaupun brendi adalah tradisional, kami juga suka menambah tipu daya untuk sangria kami dengan semangat lain seperti pisco, Suze, Cointreau, atau St. Germain. Bertujuan untuk alkohol yang mempunyai buah-buahan semata-mata atau nota bunga, dan melengkapi, dan bukannya mengurangkan, anggur dan buah-buahan.

Sangria ini hebat dengan plum, aprikot, atau buah batu lain-asalkan mereka matang. Foto: Christopher Baker

5. Lebih lama tidak lebih baik

Buah itu harus “curam” dalam wain dan minuman keras supaya rasa manis (seperti salsa yang baik), tetapi jangan biarkan semuanya hang out untuk juga lama. “Buahnya akan menjadi gatal dan lemas, dan sangria akan merasakan pahit,” kata Martinez. Secara umumnya, bertujuan untuk sekurang-kurangnya 30 minit tetapi tidak lebih daripada 2 jam, seperti dalam resipi ini untuk Blood Orange Sangria. Jika menggunakan wain berkilauan, biarkan semua bahan lain berbaur dan top it off dengan bubbly pada minit terakhir. Jika tidak, wain akan menjadi rata.

Jadikan Sangria Darah Sangria digambarkan di bahagian atas halaman ini.