Bagaimana Tepat Menghancurkan (atau Upgrade!) Salad Pasta Anda

Sesetengah mungkin mengatakan kesilapan yang paling biasa dalam membuat salad pasta adalah, dengan baik, membuat salad pasta. Dan berikan salad pasta dari fusilli muda-triwarna yang berwarna-warni dari fusilli, clammy dan sejuk, berenang di kolam minyak tanpa catuan dan dibumbui dengan kepingan goreng salami, lada cincang yang dicincang, dan kiub keju cheddar yang tidak enak atau, jika kita bernasib baik , lada jack-kita mungkin cenderung untuk bersetuju. Tetapi tidak semua salad pasta adalah buruk– Ini hanya bahawa hampir semua itu boleh, baik, jauh lebih baik. Kami bercakap dengan editor makanan kanan Dawn Perry tentang cara membuat salad pasta yang sebenarnya anda ingin makan. Colanders pada siap!

1. Oh, saya suka Farfalle!

Di atas semua: Jangan, kita ulangi jangan, Buat salad pasta dengan farfalle. Pecah floppy pasta tali leher akan matang dengan masa simpul di tengahnya adalah al dente, dan selain: tekstur licin tidak banyak dilakukan dengan cara memerangkap sos. Satu lagi bentuk untuk dielakkan? Tortellini. Pengisi, sama ada mereka berasaskan daging atau berasaskan keju, tidak begitu selera apabila sejuk. “Saya suka fusilli,” kata Perry, “tetapi ia sekolah lama.” Selagi anda menyimpan pasta pendek dan kecil (spaghetti hebat, tetapi ini bukan tempat untuknya), anda boleh bereksperimen dengan apa-apa bentuk yang anda mahu: Cuba orecchiette, conchiglie, gemelli, atau cavatappi untuk permulaan. Pertimbangkan bentuk yang perlu ditikam, bukannya berpusing, dengan garpu.

2. Perasa Ada dalam Sos

Masa terbaik untuk musim pasta anda adalah apabila ia memasak. “Anda perlu musim lebih agresif apabila anda makan makanan sejuk,”jelas Perry. Hidangan hangat yang nampaknya sangat berpengalaman dapat merasakan hambar sebaiknya sejuk.

3. Bilas, Ulangi

Jika anda akan makan sejuk pasta anda, anda perlu membilasnya di bawah air sejuk, bukan? Salah! Sebaliknya, ambil halaman dari buku mainan Perry dan lemparkan pasta yang dimasak dengan sedikit minyak zaitun, kemudian sebarkannya dalam satu lapisan pada lembaran penaik untuk membiarkannya sejuk sepenuhnya. Taktik ini digunakan, dengan cara itu, oleh stylists makanan-jadi anda akan mempunyai bonus tambahan salad yang bagus, juga.

4. Berpakaian dengan Mentega

Salad pasta terbaik adalah licin dan sedikit kaya: minyak zaitun dara tambahan yang berkualiti adalah hanya tiket di sini. Anda akan mahu pergi ke lemak yang kekal cair pada suhu bilik-mentega mungkin lazat, tetapi ia akan menjadi kacau ketika sejuk. Keju pastinya kawan anda di sini-terutamanya jenis yang lembut dan segar seperti feta, mozzarella, dan keju kambing segar.

5. Pesto Adakah Pesto Adakah Pesto

Pesto adalah salah satu langkah terbaik yang boleh anda buat ketika berpakaian salad pasta. Tetapi, kata Perry, jangan laraskan diri anda dengan kacang basil dan pain: Cawangan dengan kale, arugula, pasli, bayam, badam, walnut, dan kacang, malah pecan. Untuk membuat pesto terbaik untuk pekerjaan, pastikan anda nipis dan berair, bukan tebal dan tersebar. Hingga jumlah minyak yang digunakan, dan jangan malu tentang melonggarkannya dengan air; ia harus menutup pasta dengan mudah. Menggunakan keju yang dicincang halus akan menjadikannya sutra dan bukannya kikuk. (Oh, hey, mengapa tidak menyemak semua resipi pesto kami?)

6. Herba? Apa Herba?

Salad pasta benar-benar mahu menjadi doktor dengan herba. Antara berat badan berpakaian dan pasta itu sendiri, lelangit anda memerlukan pecah kesegaran. Tetapi daun herba seperti basil mengoksidasi dengan cepat apabila dipukul dengan vinaigrette, jadi untuk mengelakkan bintik-bintik coklat yang sedap, gunakan daun keseluruhan dan masukkannya pada saat-saat akhir (percikan cuka atau memerah jus lemon akan membantu mencerahkan perkara-perkara juga).

7. Salad Pasta Sihat Memerlukan Ton Bijirin Mentah

The nuansa pasta lembut hilang apabila dibuang dengan ketulan sayuran mentah, renyah. “Saya tidak mahu radishes atau wortel dalam keadaan ini,” kata Perry. Panggang, tumis, atau pecah dan kejutkan sayur-sayuran anda jika anda menggunakannya, dan pastikan anda memotongnya menjadi kepingan kecil-kira-kira saiz pasta anda. Tetapi jangan pergi juga kecil, kerana setiap forkful sepatutnya mengandungi sedikit bahan. Jika anda memakai pasta anda dengan jagung dan kacang polong, sebagai contoh, anda akan dibiarkan mengejar mereka di sekeliling pinggan apabila sisa hidangan hilang.

Jadi, apa yang ada di sini? Kacang-kacangan yang dibenarkan (lihat: pesto), dan hal-hal yang asin dan / atau kenyal sentiasa dialu-alukan-rasa buah zaitun, kapers, tomato ceri. Jangan lupa separuh atau separuh tomato, supaya anda mengelakkan percikan jus yang ditakuti.

7. Jadi, Ini Semua Tentang Mix-Ins?

Jangan lupa bahawa apa yang anda buat adalah pasta salad. Ketinggian harus cukup halus untuk membiarkan rasa mie bersinar. Yang berkata, Perry mengakui, ada masa dan tempat untuk keju biru, bacon, dan salad pasta bawang. “Anda hanya perlu tahu bahawa itu yang anda mahu,” katanya, “dan kemudian pergi untuk itu.”

Resipi Anna Chlumsky untuk Pasta w / Brokoli & Telur

Resipi Anna Chlumsky untuk Pasta w / Brokoli & Telur