Bagaimana Pan-Roast Seperti Chef Profesional

Ia bukan misteri mengapa semua anak-anak di sekolah memasak belajar cara memanggang panggang sebelum mereka mendapat satu noda pada jaket chef mereka yang baru. Ia tangan ke bawah cara yang paling berkesan untuk memasak sekeping protein. Mahu mahukan dada ayam tanpa tulang yang penuh dengan jus dan dihiasi dengan kulit yang berwarna keemasan? Atau mungkin fillet salmon yang tebal yang agak lembut di pusatnya? Seni pan panggang adalah urutan empat langkah mudah untuk menguasai, masing-masing direka untuk memujuk rasa maksimum dan tekstur dari apa sahaja yang anda masak.

SEAR: Browning di atas atas kompor membuat lapisan luar yang berkhasiat dan berkerak.

THE FLIP: Lazimnya mengubah protein tanpa kulit (seperti stik) membolehkannya menjadi coklat seluruhnya. Protein pada kulit (seperti ayam dan ikan) kekal di bahagian kulit untuk tekstur yang terbaik.

THE ROAST: Pan bergerak ke oven, di mana protein memasak melalui sekata, tanpa overbrowning.

THE BUTTER BASTE: Chef chef untuk lapisan rasa lain. Sesiapa yang mempunyai kuali ovenproof dan sedikit pengetahuan boleh mendapatkan keputusan restoran – tiada diploma diperlukan.

PERALATAN PERTAHANAN: SKILL KILANG CAST Satu lagi sebab untuk mencintai kuali besi besi: ia boleh pergi dari dapur ke atas ke atas oven, dan pada dasarnya bukan kayu, jadi ia dibuat untuk pemanggang pan. Lodge 10-1 / 4 “skillet, $ 25; lodgemfg.com

LANGKAH KUNCI: MENGGUNAKAN SKIN KRISP
Panas yang tinggi dan sedikit tekanan pada salmon akan membantu kulit mengekalkan sentuhan dengan kuali, menggalakkan ia tetap rata dan coklat sama rata. Kulit akan terus menjadi coklat di dalam ketuhar, dan salmon terbalik hanya sekali – apabila tiba masanya untuk berkhidmat.

LANGKAH-LANGKAH KUNCI: BAGAIMANA BUKA
Butter basting adalah salah satu daripada langkah chef yang selamanya akan mengubah cara anda memasak. Mentega coklat memandikan daging dengan rasa dan membawa haba setiap sudut dan celah di permukaan.

LANGKAH 1: Sebaik sahaja daging telah dibakar (dan, dalam hal memotong daging babi, dimasak hampir sepanjang jalan), tambahkan mentega ke kuali bersama-sama dengan apa aromatik yang anda gunakan, seperti ulas bawang putih yang tidak diseleh, bawang merah separuh dan segar , herba kukuh seperti thyme, sage, dan rosemary.

LANGKAH 2: Apabila mentega telah cair dan mula buih, condongkan kuali ke arah anda supaya ia disusun pada satu hujung kuali. ini akan membantu anda memasak mentega.

LANGKAH 3: Menggunakan sudu panjang, dengan cepat dan berulang kali sudu mentega berbuih dan tuangkan kembali daging. mentega akhirnya akan selesai berbuih dan secara beransur-ansur mula menjadi coklat. Hentikan baki sebelum mentega mula merokok; jika ia hitam, anda telah pergi terlalu jauh.

PERALATAN PERTAHANAN: MELAKUKAN SPOON Untuk mentega yang membuang stik atau daging babi anda, anda mahu koki sudu yang mudah dipegang dengan sempurna, Gray Kunz telah dimodelkan kepada spesifikasinya. Sudu Kuno Kuning Sudu, $ 10; jbprince.com

Pan panas adalah segala-galanya

Tidak peduli apa potongan daging atau ikan yang anda masak, selalu panaskan kuali anda dan pastikan lemak dalam kuali panas. Kebanyakan tukang masak akan memberitahu anda untuk menunggu sehingga minyak atau mentega itu “berkilauan,” dan anda perlu mendengar penerangan protein pada kenalan. Jika anda tergesa-gesa langkah ini, anda akan berakhir dengan potong atau fillet yang melekat pada kuali bukannya yang dikenyangkan dan dibebaskan dengan kemas apabila tiba masanya untuk membalikkannya.

PERALATAN PERTAHANAN: FISH SPATULA Spatula ini dibuat untuk ikan: kelebihan nipis, fleksibel membolehkan ia meluncur di bawah fillet dengan mudah, slot mengalir lemak, dan bahagiannya tepat untuk kepingan kecil. Turner slaid, $ 27; lamsonsharp.com

LANGKAH-LANGKAH-LANGKAH KUNCI: WONDRA MENGINGINKAN KEINGINAN
Satu debu ringan Wondra tepung super adalah langkah tambahan sedikit dengan ganjaran yang besar. Salutan menggalakkan penamat yang memuaskan dan segar pada permukaan kulit.

Cara Dapatkan Crusty Crunchy

Sama ada protein anda mempunyai kulit menentukan bagaimana anda memasaknya. Jangan menghidupkan daging atau ikan dengan kulit (seperti ayam dan salmon): Anda ingin lapisan atas bersentuhan dengan permukaan panci panas selagi mungkin, yang akan mendorongnya menjadi coklat dan segar. Untuk sear mengalir di semua pihak, daging dan stik harus dibalik sebelum (dan semasa) waktu mereka di dalam ketuhar.