Apabila Freezers Attack: Cara Bungkus, Simpan, Atur dan Cair Barang Beku Anda

Kebanyakan kita menyusun freezer kami dengan niat yang terbaik: “Kali ini,” kami fikir, “Saya akan memastikan ia bersih, diselenggara dengan baik, dilabel, dan terkini.”

Kemudian hidup berlaku. Kami mendapat tawaran di kelab peha paha ayam dan selepas memasak empat untuk makan malam, kami akan membuang sisanya di dalam penyejuk beku. Kami mengisi bekas sos tomato terlalu penuh, dan ia mengembang dan retak. Kami terburu-buru, jadi kami melemparkan sebotol sup galon yang masih panas di sana. Kami tunduk kepada peredaran udara yang tidak cekap dan membakar beku. Dan semuanya bermula dengan baik.

Kami telah melakukan kejahatan pembekuan hebat seperti ini dari semasa ke semasa, tetapi bernasib baik pakar dan organisasi Selamat menjamu selera kakitangan, menguji pengurus dapur Brad Leone dan penolong editor makanan Claire Saffitz____ membincangkan kami melalui asas organisasi penyelenggaraan dan penyelenggaraan, dari pembalut hingga penyimpanan kepada pencairan. Untuk makanan yang lebih baik dan mesin yang lebih cekap, jangan buat kesilapan pembekuan biasa ini.

1. Beg Freezer Are Amazing!

Ya, ya. Beg penyejuk beku adalah menakjubkan-tetapi mereka bukan semua yang anda perlukan. Sekiranya anda melepaskan barang longgar secara langsung dalam beg plastik, kualiti akan berkurangan, dan anda akan melihat kristal ais di atas makanan segera. Kedua-dua Leone dan Saffitz membungkus segala-galanya dengan ketat dalam bungkus plastik sebelum membungkusnya dalam beg penyejuk beku dan-ini benar-benar penting-mengeluarkan sebanyak mungkin udara. “Pengedap vakum adalah yang terbaik,” Leone berkata. Beliau juga menasihatkan supaya tidak membeku dalam kaca-ia mempunyai kecenderungan untuk berkembang dan pecah. Sebaliknya, simpan makanan anda di dalam beg tahan lama atau bekas getah. Saffitz menunjuk satu sebab yang hebat untuk menyimpan di dalam kantung bukannya bekas: Mereka mengambil ruang yang kurang dalam pembeku anda jika anda membekukan mereka rata (bukan dengan gumpalan sekat yang licin), dan mereka akan lebih cair, terima kasih kepada kawasan permukaan yang meningkat. Terdapat satu langkah yang lebih penting yang perlu anda ambil sebelum membekukan makanan anda: Label semua dengan jelas kandungan dan tarikh. Tidak peduli berapa banyak anda menegaskan bahawa anda akan ingat bahawa bekas itu penuh dengan marinara, dalam masa empat bulan anda akan melupakannya. Kami menjamin. Gunakan penanda yang tidak akan menggosok dan pita yang tidak akan kehilangan kualiti pelekatnya dalam keadaan sejuk.

Botol kaca: Hebat untuk pesta koktel hipster. Tidak banyak untuk pembeku.

2. Saya Boleh Berurusan dengan Bata Beku Ini Beku Ayam Kemudian

Skor! Anda mendapat kesepakatan manis pada pek ayam bersaiz keluarga, beg jumbo udang, atau anda memukul jackpot blueberry di CSA anda. Membekukan bahagian yang tidak akan digunakan dengan serta-merta adalah langkah pintar, tetapi melakukannya dengan betul bermakna kerja kaki tambahan sedikit. Pada asasnya, matlamat anda dalam membekukan pakej besar adalah untuk memastikan mereka tidak semua membekukan bersama dalam a rumpun– sebaliknya, anda mengalahkan tujuan itu. Untuk daging, melakukannya dengan tepat bermakna mengeluarkannya dari bungkusan asal dan membungkus setiap bahagian secara individu (ingat, dalam bungkus plastik dahulu). Jika ia membeku bersama-sama, anda perlu mencairkannya bersama-sama, dan kemudian anda akan terjebak makan dada ayam untuk sarapan, makan tengah hari, dan makan malam selama seminggu. Untuk buah-buahan atau barang-barang lain yang berpotensi melekit yang anda tidak akan gunakan sekaligus, bekalkannya dalam satu lapisan pada lembaran penaik rim terlebih dahulu, kemudian pindahkannya ke beg yang ditutup rapat.

3. Saya Boleh Melangkau Peti Sejuk dan Pergi Ke Atas untuk Chill Deep

Phew-anda hanya menghabiskan seluruh tomato mendidih petang ke dalam sos pasta yang cantik. Anda bau seperti bawang putih, anda panas, dan anda mempunyai singkapan penuh dengan hidangan? Bukankah lebih baik untuk mengemas semuanya dalam bekas, melekatkannya ke dalam peti sejuk, dan melupakannya sehingga empat hari Ahad dari sekarang, apabila anda mendapat keinginan lasagna? Tidak begitu pantas! Jangan letakkan makanan panas di dalam peti sejuk sejuk; perkakas perlu bekerja lebih keras untuk menyejukkannya, dan barang-barang yang ada dalam peti sejuk anda akan mengalami peningkatan suhu Sementara itu. Kami panggil situasi yang hilang. Biarkan makanan sejuk sepenuhnya sebelum membeku.

4. Boy, Anda Boleh Cram Lot dalam Ini Sucker

Bagi mereka yang ingin memelihara makanan tetapi tidak mengambil jeruk atau boleh, pembeku adalah penyelamat. Tetapi jangan terlalu bergantung padanya bahawa anda menjejalkan lebih daripada yang dapat dikendalikan, Saffitz menasihati. Perlu ada ruang yang cukup bagi anda untuk menavigasi barang-barang (Baca: Anda tidak sepatutnya membongkarnya setiap kali anda mengambil sesuatu) dan untuk udara mengedarkan. Sekiranya anda mendapati diri anda terus-terusan mengisi lebih banyak daripada unit anda, atau jika anda terkena kepala dengan setengah galon ais krim setiap kali anda membuka pintu, ia mungkin masanya untuk melabur dalam peti sejuk kedua. Pembeku dada besar yang tinggal di ruang bawah tanah atau bilik dobi boleh mengubah hidup anda-atau sekurang-kurangnya cara anda membeli makanan.

5. Fish Smells Funky Tetapi Saya Tidak Memiliki Masa untuk Memasak Ia, Jadi …

Menurut Leone, makanan yang hampir memukul tarikh tamatnya sama ada akan dibuang atau dimakan, tidak dibekukan. Kerana beku tidak dapat dielakkan menurunkan kualiti makanan dari masa ke masa, bermula dengan produk yang dipersoalkan hanya meminta masalah: Apabila anda mencairkan dan membuang ikan itu, ayam belanda, atau susu, ia mungkin akan melepasi titik tidak kembali-dan anda mungkin akan melambungkannya. **

6. Isikan ‘Er Up’!

Kami semua ada di sana: Anda membungkus cabai terakhir, dan anda mempunyai satu bekas kuartal yang tersisa. Ada hampir terlalu banyak sup, tetapi ia menjadi kenyang dengan sempurna! Selesai dan selesai, bukan? Ah, sekiranya hidup hanya begitu mudah. Sekiranya anda menyembunyikan penyedut itu dan melekatkannya ke dalam peti sejuk, ia akan berkembang kerana ia membeku dan akan terjatuh melalui bekas. Ini adalah kegelisahan jika plastik dan bahaya jika kaca itu (lihat tip nombor satu untuk pengalaman freezer shard-free). Tinggalkan beberapa inci bilik di bahagian atas setiap bekas, dan anda akan menghapuskan masalah. Semua keluar dari bekas? Makan semangkuk cili.

Untuk cinta kimchi, makan beberapa hidangan sebelum anda membekukan ini! (Juga, mungkin tidak membekukan kimchi.)

7. Triple-Frozen Adakah Sebaiknya Triple-Washed, Betul?

Jadi, anda mengeluarkan seberat pon daging pada hari Isnin. Hari Khamis dan anda masih belum memasaknya-dan anda mempunyai tempahan makan malam malam ini, serta percutian hujung minggu yang dirancang. Anda mahu meletakkannya semula di dalam penyejuk beku, kan? Noogies sukar. Melegakan dan refreezing akan serius merendahkan kualiti dan tekstur daging, Saffitz dan Leone, menjadikannya “tidak menarik,” “pelik pelik,” dan hanya “buruk”.

8. Freezer adalah untuk Daging dan Cookies Ibu, Hanya

Anda boleh-dan harus menggunakan kreatif pembeku anda. Walaupun kuki tanah dan coklat-cip kue beku dengan indah, mereka bukan satu-satunya perkara yang boleh anda simpan di sana. “Makanan yang tinggi kandungan minyak, seperti benih, tepung kacang, dan kacang, perlu disimpan dalam peti sejuk,”Saffitz berkata, beliau juga menyarankan supaya gandum-gandum di zon dingin, kerana kuman gandum mempunyai lebih banyak minyak daripada tepung putih halus.

Ini akan lebih lama lagi di dalam peti sejuk.

9. Saya Tidak Pernah Ingat untuk Mengambil Daging dalam Air Masa-Panas Adakah Trik ini

Eek-jangan buat ini. Bukan sahaja akan mencairkan sekeping daging di dalam air panas yang mengundang bakteria, Leone berkata, ia akan sebahagiannya memasak daging di sekelilingnya, meninggalkan anda dengan warna abu-abu yang tidak menyenangkan dan tekstur mealyky, funky. Idea yang lebih baik? Rancang ke hadapan dan cair perlahan-lahan di dalam peti sejuk-tetapkan pada kertas penaik kertas atau pinggan mangkuk kertas untuk menangkap apa-apa pemeluwapan atau menetes kerana suhu bilik. Sekiranya anda benar-benar harus mencairkan dengan cepat (walaupun kita benar-benar menganjurkan makan telur untuk makan malam malam ini dan memanggangnya esok), menenggelamkan daging dalam semangkuk sejuk air yang mengalir.

10. Tiada siapa yang akan Tahu Saya Menggantikan Separuh Vodka Ini dengan Air dan Letakkannya Kembali di Freezer …

Ingat hayat ini dari Saffitz: Air membeku. Alkohol tidak.