Anda Boleh Broil Jika Anda Mahu

Untuk teknik memasak asas, memanggang sangat rumit. Mungkin anda mendapat cincang emas-cincang anda pada biasa, tetapi untuk setiap ahli masak, ada lagi tukang masak rumah yang memalukan yang serius bertanya soalan-soalan besar: Berapa lamakah broiler perlu pra-panas? Berapa rapat rak harus terletak pada broiler? Adakah masa memasak akan dibawa? Bolehkah saya memasak stik keseluruhan di sana dari mentah, atau adakah ia hanya untuk menambah kerak penamat? Hentikan penekanan-tekanan harus menyenangkan. Inilah panduan BA untuk memasak.

Pengakuan: Saya tidak pernah benar-benar tahu apa broiler itu.

Nafas dalam. Ayam broiler adalah sumber panas langsung-seperti panggangan-yang memasak, mencair, dan makanan keripik sangat cepat. Ia akan sama ada batang yang dipanaskan yang menyala api panas atau langsung, berdasarkan sama ada ketuhar anda dikuasakan oleh elektrik atau gas.

Di mana? Adakah laci yang saya gunakan untuk menyimpan semua penutup pancing saya yang tidak sesuai?

Broiler anda sama ada terletak di bahagian atas ketuhar anda atau di dalam laci pull-out di bawah ruang utama (ini khas gas). Jika anda tidak pasti di mana anda berada, ambil satu minit sekarang untuk melihat-pastikan ketuhar itu, uh, di luar sebelum anda berpelukan. Dulang dalam unit tarik keluar yang terletak di bawah ketuhar terletak maksimum lima inci dari sumber haba langsung. Mereka mungkin atau mungkin tidak mengandungi plat slatted atau dulang untuk digunakan, bergantung sama ada atau tidak anda telah melemparkannya dalam pesta pembersihan musim bunga yang manik. Unit laci mempunyai manfaat untuk mendapatkan lebih panas daripada broiler top-of-the-oven, kerana ia disertakan di ruang yang lebih kecil yang lebih baik memegang haba. Di sebelah belakang, unit top-of-the-oven mempunyai faedah yang dapat diselaraskan; berapa dekat makanan yang diberikan kepada broiler yang ditentukan oleh tempat anda meletakkan rak oven. Secara umumnya, anda perlu meletakkan rak di kedudukan paling atas mungkin, meletakkannya dua hingga empat inci dari batang pemanggang.

deviled-cheese-toasts
Danny Kim

Ketuhar gelombang mikro tidak akan memberikan anda keemasan yang berwarna keemasan. Foto: Danny Kim

Betapa panasnya ayam broiler sebenarnya?

Kami tidak bercakap tentang ketuhar pizza yang dipecat kayu di sini. Kebanyakan ayam broiler maksima kira-kira 550 darjah, walaupun api langsung membuatnya sukar untuk diukur betul-betul. Suhu kurang penting daripada kaedah: Ingat, anda memasak dengan langsung, bukannya tidak langsung, panas.

Berapa lama bayi itu perlu panas?

Berikan broiler sekurang-kurangnya lima minit untuk mencapai kekuatan penuh. Broiler lazimnya mengandungi hanya dua tetapan: on dan off. Adakah anda mempunyai pilihan “tinggi” dan “rendah”? Penyunting makanan bersekutu di BA Rick Martinez berkata anda boleh mengabaikan tetapan rendah. Sekiranya awak akan mati-matian, pergi lebih besar jika tidak, anda hanya memanggang.

Bolehkah sebarang pan atau dulang dimasukkan ke dalam ayam pedaging? Seperti hidangan kaserol saya?

Jangan letakkan kaca di bawah broiler, walaupun ia kuat dan dikuatkuasakan, seperti Pyrex. Ia boleh memecahkan dan itu hanya kekacauan yang anda tidak mahu berurusan. Sebaliknya, gunakan kuali logam yang kukuh yang boleh tahan panas. Platters $ 6 ini berharga di dapur restoran untuk ketahanan dan fleksibiliti mereka. Kuali lembaran yang rimmed juga akan melakukan silap mata. Gariskan kuali dengan kerajang, jadi minyak panas tidak mencemarkan logam. Tidak mustahil untuk menggosok sekali apabila dibakar di sana. Jika anda mempunyai unit laci dan cukup bernasib baik untuk masih mempunyai dulang yang datang dengannya, baik untuk anda! Dulang broiler biasanya dua peringkat, dengan lubang di bahagian atas dan bawah untuk menangkap minyak yang menetes. Martinez juga menggunakan dulang broiler dengan foil supaya mereka tidak noda. Anda akan mahu memotong beberapa selat dalam foil sebelum memecahkan (hanya lakukan ini jika anda mempunyai dulang panggang dengan bahagian bawah yang boleh ditanggalkan untuk menangkap drip!), Atau jika lemak tersebut akan menyusun makanan dan berpotensi menangkap api.

sempurna-porterhouse-steak
Gambar oleh Peden + Munk

Peminat besar bit renyah? Buangkan stik itu! Foto: Peden + Munk

Anda boleh memasak salmon dan daging dan barangan dalam ayam, betul?

Dan benda, ya. Kuncinya adalah memilih luka daging dan ikan yang dimasak dengan cepat. Terlalu besar atau tebal dan luaran akan terbakar sebelum tengah daging mempunyai masa untuk memasak. Pilih perkara seperti stik dan fillet-paun mereka dengan tipis sebelum bumbu supaya mereka akan memasak dengan lebih cepat. Satu lagi tip untuk memastikan memasak makanan anda secara merata adalah membiarkannya duduk di suhu bilik selama sejam sebelum memasak. Bermula dari sejuk bermakna makanan mempunyai cara yang lebih lama untuk pergi sehingga matang. Jika anda bimbang tentang pembakaran daging sebelum dimasak, laraskan dulang supaya jauh dari broiler. Dan jaga mata! Anda juga boleh menggunakan broiler untuk mendapatkan beberapa warna coklat keemasan pada daging sebelum memanggang atau menegangkannya. (Ini adalah pengganti untuk membakar dapur).

Adakah anda perlu memutar kuali??

Kebanyakan berputar di bawah ayam ayam terlalu cepat sehingga tidak perlu memusingkan periuk seperti yang anda lakukan jika anda berkata, katakan, kue kuali. Yang berkata: Seperti ketuhar anda, broiler anda mengandungi bintik-bintik panas. Cari tempat dan akaun panas untuk mereka semasa memasak. Untuk melakukan ini, Martinez mencadangkan percubaan sains di rumah. Garis dulang panggang atau kuali lembaran dengan roti putih dan letakkan di bawah pedaging selama beberapa minit. Sebaik sahaja ia dibakar, keluarkan dan periksa kepingan. Sesetengah akan lebih gelap (mereka berada di bawah tempat yang panas!), Manakala sesetengahnya akan menjadi hampir berambut perang. Elakkan daripada memanggang makanan di mana mereka berada, kerana tempat itu tidak cukup panas untuk memakannya.

Ada apa-apa tip lain yang berguna?

Anda bertaruh. Beberapa broiler secara automatik dimatikan sebaik sahaja suhu optimumnya dicapai. Martínz’s trick untuk mengelakkan ini adalah untuk meninggalkan pintu ketuhar membuka retak.

Dengar, semua yang saya mahukan roti bakar keju yang baik.

Sejuk. Maksud kami, panas. Inilah yang hebat.