8 Kesalahan Pembuatan Meatball Paling Popular

Nampaknya setiap nenek Itali mempunyai rahsia sendiri untuk bakso yang sempurna. Sesetengah merendam keropok mereka dalam susu. Ada yang menggunakan gabungan herba dan rempah khas. Sesetengahnya menggabungkan pelbagai jenis daging untuk tekstur oh-begitu-sempurna. Tetapi jika anda bukan seorang nonna, Bakso boleh menjadi sukar. Adalah sukar untuk mendapatkan tekstur yang betul, bagaimana untuk mengetahui sama ada daging itu cukup berpengalaman, untuk membasuh mereka untuk jumlah masa yang sesuai. Sering kali, mereka keluar kipas, kering, dan padat.

Kami di sini untuk membantu! Kami bertanya Penolong Makanan Editor
Alison Roman untuk orang-orang yang paling biasa membuat kesilapan ketika menyiapkan plat spageti dan bakso, dan dia memberikan sedikit cahaya pada seni pencampuran, rolling, dan memasak bola-bola kecil kegembiraan yang gemuk ini.

1. Garam Tidak Penting
Bola-bola daging perlu berpengalaman, tempoh. Sebagai peraturan, kira-kira 1 sudu teh per paun akan dibuat untuk daging asin yang sempurna. Jika anda menggunakan keju masin seperti Parmesan dalam campuran, potong sedikit garam. Anda tidak mahu bola anda terlalu asin.

2. Siapa Yang Memerlukan Greens?
Herba! Mereka adalah bahagian penting dari campuran bakso balak gaya Itali anda. Tanpa mereka, bakso anda akan merasa seperti burger. Tetapi jangan merasa seperti anda perlu berkahwin dengan pasli atau kemangi. Campurkannya dengan herba seperti pudina, oregano, dan marjoram. Tambah secubit pala juga – ia menambah kedalaman halus rasa yang akan membuat tetamu bertanya, “Apa itu?” (dengan cara yang baik).

3. Telur = Kelembapan
Telur bukan sumber kelembapan! Mereka berada dalam campuran bakso untuk mengikat daging, serbuk roti, keju, dan herba. Telur akan memasak dan membuat bakso padat dan lembut – anda ingin bakso ringan dan lapang. Untuk satu hingga dua kilogram daging, anda biasanya tidak memerlukan lebih daripada satu atau dua telur. Dan pastikan tidak menambah terlalu banyak serbuk roti, sama ada – kira-kira setengah cawan per paun daging akan mencukupi.

4. Campurkan Ia dengan Sendok
Apabila anda bersedia untuk mencampurinya bersama-sama, pastikan anda memasukkan semua bahan ke dalam mangkuk sekaligus dan sentiasa gunakan tangan anda untuk mencampurnya. Sentuhan ringan tangan anda menggabungkan semua bahan tanpa menghancurkan daging. Anda tidak mahu terlalu campuran ke dalam tampal – kepingan penuh daging tanah masih harus dilihat.

5. Semua Bola Adakah Saiz Sama
Bergantung kepada bagaimana anda akan menyampaikan bebola daging, anda perlu menggulungnya ke saiz yang sesuai untuk hidangan tersebut. Dalam sup, misalnya, anda akan mahu bakso saiz kecil yang lebih kecil. Sekiranya mereka berkhidmat dengan sendiri, mereka harus cukup besar, seperti diameter 2 inci. Jika mereka berada di atas spageti, bakso sederhana akan cukup. Ini adalah mengenai keutamaan, tetapi hanya mempertimbangkan bagaimana bola akan dimakan.

6. Roll ‘Em Dry
Jika anda menggulung bebola daging dengan tangan yang kering, campuran daging akan berpegang pada kulit anda dan membuat rolling bola tidak mungkin. Untuk membetulkannya, minyak ringan tangan anda. Anda hanya memerlukan gerakan rolling light untuk membentuk bola (tidak terlalu ketat!).

7. Jangan Bimbang tentang Mess
Ia sentiasa terbaik untuk menjadi bersih seperti yang mungkin di dapur – terutamanya apabila mengendalikan daging mentah. Gariskan kuali lembaran yang dilipat dengan kertas, dan letakkan bebola api dengan kemas ke dalam dulang tanpa kekacauan dan tidak ada bebola bakar.

8. Langkau Sear
Ada sebab tiada siapa yang pernah memarahi daging lembu – anda tidak mendapat rasa yang hampir sama seperti ketika daging memukul panci panas. Searkan bola untuk kerak coklat yang bagus (jika anda memasak untuk orang ramai, angkat bola bakar keluar sekata dan cabut kuali ke dalam oven panas untuk kesan yang sama), kemudian braise mereka. Sungguh sukar untuk mengatasi mereka dalam sos, kerana mereka duduk dalam cecair. Tahan mereka selama kira-kira 15-20 minit, atau sehingga anda sudah bersedia untuk melayani mereka.

Dapatkan resipi: Spaghetti dan Meatballs

Menyempurnakan Meatball dengan Chefs Behind The Meatball Shop: