8 Common Misteaks

Kami suka stik, masak (walaupun tidak baik!) Stik. Apabila anda mempunyai sekeping daging yang berkualiti, anda tidak perlu memasak dengan teknik memasak rumit dan saos mewah-dan itulah sebabnya mengapa kami menyukainya. Ia adalah kesederhanaan yang terbaik: hanya baik, lama, tidak matang makan ‘. Jadi mengapa memasak stik jadi sukar? Dari luar kelabu tragis ke dalam yang terlalu masak di dalam, terdapat banyak cara untuk pergi salah.

Tetapi jangan takut! Dapur ujian kami ada di sini untuk membantu. Penyunting makanan kanan Dawn Perry berjalan kaki melalui seni memasak stik yang sempurna, sama ada rumah porter, penyangkut atau penapis. Sedia memasak beberapa daging lembu yang mengagumkan? Inilah masa anda bersinar.

1. Pergi ke Supermarket

Stik bukan stik bukan stik yang bermakna seorang tukang daging benar-benar dapat membantu anda menavigasi perairan yang rumit dari apa yang dipotong untuk dicuba dan bagaimana memasaknya. Membeli-belah untuk daging di kedai runcit akan meninggalkan anda dengan suspek yang biasa, tetapi tukang daging boleh memperkenalkan anda kepada potongan yang lebih baru, kurang popular yang membanggakan rasa yang besar, seperti penyangkut dan stiker besi. Jangan takut untuk bertanya kepada soalan daging tentang bagaimana dia akan memasak stik-itulah yang mereka lakukan!

2. Keluar dari Peti sejuk, ke dalam Pan Penggoreng

Sama ada anda memasak stik jalur nipis atau porterhouse tebal, anda perlu merancang ke hadapan, dan itu bermakna mengambilnya terlebih dahulu sebelum memasaknya. Jadi berapa lama “baik terlebih dahulu”? Untuk pemotongan nipis, setengah jam di kaunter akan dilakukan. Jika stik anda melebihi satu inci tebal, merancang sekurang-kurangnya satu jam-dan sehingga dua. Kenapa perkara ini? I__f anda menyelam langsung dari peti sejuk ke dalam kuali, anda mempertaruhkan steak yang kurang masak dengan luar kelabu: jelas tidak enak dan pasti tidak menarik.

3. A Sprinkle Will Do

Apabila datang kepada perasa, ini bukan masa untuk menjadi pemalu. Perry menjelaskan bahawa selain membantu dalam pembentukan kerak cantik, ia perlu untuk rasa besar dan berani. “Anda tidak boleh musim dalam stik,” katanya. “Jadi anda perlu agresif musim luar.” Walau bagaimanapun, ini tidak menjadi gila dengan membuang rempah dan lain-lain “kreatif” perasa. Apabila anda mempunyai stik yang baik, anda akan ingin merasai stik, kata penolong editor makanan Claire Saffitz. Jadi pergi untuk garam halus kasar dan lada hitam, dan musim dengan meninggalkan liar: Anda sepatutnya dapat melihat garam dan lada.

4. Takut Asap

Jangan takut dengan pan-Perry panas yang tebal (besi tebal, besi tuang) bahkan membolehkan asap kecil. Untuk memastikan lemak anda tidak terbakar, sear dalam minyak dengan titik asap tinggi, seperti minyak sayuran atau minyak grapeseed (anda boleh selalu selesai dengan tombol mentega dalam beberapa minit terakhir dan baste steak di dalamnya). Sekarang, yang berkata, jangan sampai gila kepada kami: untuk stik tebal, anda akan mahu menolak panas sedikit; jika anda tidak, anda akan mengambil risiko kerak cantik dan pedalaman mentah.

5. Masak oleh Touch

Sesetengah tukang masak boleh memberitahu apabila stik dilakukan hanya dengan merasainya. Hebat! Walau bagaimanapun, bagi kita yang lain, itu sedikit lebih rumit; ia mengambil satu tan amalan. Perry adalah penyokong besar termometer. “Hanya ambil suhu stik,” dia berkata. “Dan ketahuilah pasti.” Pada nota itu, apa yang berlaku jika stik mendapat kerak cantik, tetapi jam suhu di 90 darjah? Pertama, jangan peluh. Kedua, keluarkan dapur dan popkannya ke dalam set ketuhar hingga 400 darjah pada set rak panggang di atas lembaran penaik. Ia akan selesai memasak tanpa terlalu gelap.

6. Ia Akan Dingin!

Anda pernah mendengarnya sebelum ini, dan kami akan mengatakannya lagi: Jangan potong ke steak itu dengan segera. Ia benar-benar memerlukan masa untuk berehat, dan biarkan jus mengagihkan semula. Untuk potongan nipis, 5 hingga 10 minit akan dilakukan; untuk lebih besar, tebal stik, merancang untuk 10 hingga 15. Ulangi selepas kami: stik anda tidak akan menjadi sejuk.

7. Hack into It

Anda telah datang setakat ini! Jangan melihat pada stik anda seperti penebang dengan bilah yang membosankan. Perry menjelaskan: Pastikan anda memotong serenjang dengan bijian semulajadi stik. Ia akan menjadi lebih mudah, kelihatan lebih cantik, dan rasa lebih baik. Win-win-win.

8. Meninggalkannya dengan Kebaikan

Hei, kami mendapatkannya: Ada banyak kecemasan memasak stik yang sempurna. Dan apabila anda menghabiskan cukup banyak wang tunai pada sekeping daging, anda mahu merawatnya dengan betul. Tetapi stik yang mengagumkan, hebat bukan hanya sesuatu untuk koki restoran-ia adalah sesuatu yang bernilai belajar dan mempunyai dalam repertoir masakan anda. Kata Perry: “Ambillah nafas panjang, berehatlah. Ia akan baik-baik saja.” (Ia juga, kami yakin, akan menjadi lazat).

Bersedia untuk membuat beberapa sihir berlaku? Cuba resipi stik yang hebat ini.

Dan video ke stik skirt terbaik dengan cara ini…