5 Kesalahan Biasa Apabila Memanggang Daging Besar

Ketika datang ke pusat-pusat pertunjukan yang menonjol, tiada apa-apa yang mendapat rahang di lantai cukup seperti daging panggang besar-besaran. Walau bagaimanapun, luka seperti bahu babi, panggang tulang rusuk daging, dan kaki kambing atau bahu boleh menakutkan untuk tukang masak di rumah. Kami mendapatnya: Mereka yang menyedut mahal, dan ada ketakutan yang besar terhadap separuh atau kurang masak separuh belanjawan runcit anda selama seminggu. Anda tidak perlu membazirkan wang anda-hanya tidak melakukan kesilapan yang biasa ini.

1. Tidak Perasa Malam Sebelum Memanggang Ia

Bukan sahaja anda perlu untuk musim daging secara agresif, anda perlu berbuat demikian malam sebelum ini anda merancang memasaknya. Menerangkan Rick Martinez, editor makanan bersekutu: “Anda pada dasarnya melakukan air garam kering dengan garam dan lada.” Ini akan memberikan masa perasa yang mencukupi untuk meresap di luar kawasan panggang. Gosok panggang dengan bebas dengan garam dan lada halal (dan apa sahaja rempah lain yang anda ingin gunakan), dan tetapkannya, ditemui, di atas dulang lembaran atau kuali panggang di dalam peti sejuk.

2. Tidak Membiarkannya Pergi ke Suhu Bilik

Jangan juga berfikir tentang mengambil daging secara langsung dari peti sejuk ke oven. Ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk memasak, belum lagi panggang tidak rata. Beri daging satu jam atau dua pada suhu bilik sebelum memanggangnya.

lobak lobak dan parsli
Christopher Testani

Porsi Ribut Mata Horseradish-and-Parsley-Stufed. Foto: Christopher Testani

3. Pergi Terlalu Rendah dan Lambat

Tidak ada yang suka daging kelabu dan karet. Tetapi kerak yang berwarna perang keemasan? Itu sesuatu yang semua orang mahu. Ini dicapai pada suhu memasak yang lebih tinggi. Anda boleh menyedut daging sebelum memanggangnya untuk memulakan proses pemotongan, tetapi potongan daging yang besar juga besar untuk dapur di dapur. Dapatkan kesan yang sama dengan memulakan panggang dalam set ketuhar pada suhu yang tinggi (dalam jarak 450˚). Sebaik sahaja daging itu mula coklat, kurangkan haba kepada sesuatu dalam julat 300-325˚ supaya luaran tidak terbakar sebelum dimasak melalui.

4. Ukur dengan betul

Anda mungkin tahu bahawa daging perlu berehat sebelum mengukir atau mengirisnya. Tetapi apabila ia datang untuk pelbagai piza panggang, sepuluh minit-tidur anda memberikan steak anda malam tadi tidak akan mencukupi. Biarkan panggang duduk selama sekurang-kurangnya 30 minit sebelum mengukirnya. Bukan sahaja anda dapat menangkap semua jus berharga ini, ia akan membuat kerja lebih mudah (tidak ada jari dibakar atau papan pemotongan berantakan). Jangan bimbang tentang panggang menjadi sejuk; ia akan memegang haba dengan mengejutkan dengan baik. Tambahan pula, anda sentiasa boleh memanaskan semula daging di atas meja dengan menuangkan sos pan cepat ke atas.

babi-bahu-al-diavolo
Gentl & Hyers

Paha Bahu Al’Diavolo. Foto: Gentl & Hyers

5. Menghirup Jalan Yang Salah

Anda harus sentiasa memotong daging, bukan dengan, bijirin. Ini menjadikan untuk panggang lembut, meleleh-dalam-mulut. Jika anda pernah memasak panggang untuk kesempurnaan dan masih mendapati ia sukar atau kenyal, kemungkinan ia tidak dihiris dengan betul. Menggunakan pisau yang sangat tajam membantu dan membuat persembahan yang lebih menarik.

Masak resipi di bahagian atas halaman ini: Panggang Crown of Pork

Pergi besar: Bagaimana dengan rama-rama dan barangan panggang.

Butterfly, Stuff, dan Tie Your Roast