3 Cara Membuat Latte Kunyit Kuning, dari Mudah Lanjutan

Sekiranya anda tidak melihat kunyit di mana-mana, anda sama ada hidup di bawah batu atau ada sangat baik untuk mengeluarkan noda (serius, barangan itu menjadikan semuanya kuning). Kami peminat rempah-rempah yang sihat dan sihat, dan keterangannya adalah dalam resipi terbaru kami untuk latte kunyit yang cukup sejuk, cukup manis, bukan tenusu.

Latte memanggil susu mentega, kunyit segar, dan gula aren. Bahan-bahan yang bernilai mencari; mereka menjadikannya lebih istimewa. Tetapi jika anda semua, “Oh neraka tidak, tidak ada cara saya mencari akar kunyit segar di pasar raya saya” kami telah mendapat anda. Berikut adalah tiga cara untuk menyesuaikan ini minuman * Sangat Instagrammable *.

Asas

Daripada gula sawit, gunakan pemanis cecair, seperti madu atau sirap maple (gula pasir tidak akan larut dalam cecair sejuk). Hanya campurkan pemanis itu ke segelas susu (tenusu atau susu tinggi keinginan hati anda) dengan satu sendok teh setiap halia tanah dan kunyit tanah. Kacau bersama-sama dan tuangkan ais.

Lebih baik

Susu jambu mete mempunyai tekstur mewah, berkrim berkat kandungan lemak tinggi, yang menjadikannya pilihan yang jelas untuk peningkatan. Tetapi ia mempunyai manfaat lain: Ia bermain dengan baik dengan memerah jus lemon, yang membantu mencerahkan minuman. Sekiranya anda tidak dapat mencari susu mentega, anda boleh menggunakan susu lain, dengan mengambil kira bahawa sitrus akan membuat susu susu tenusu. Gunakan pemanis cecair kegemaran anda dan kombo kunyit / halia tanah. Mata Bonus jika anda mempunyai kapul buah tanah-tambah secubit dalam itu juga; ia akan menambah wangian wangi halus untuk minuman.

Baller

Penyunting makanan bersekutu Digital Rick Martinez mengembangkan resipi kami dengan kunyit segar dan halia, kerana hanya rempah-rempah (secara teknikal, kedua-dua akarnya) mempunyai rasa yang lebih sengit. Gunakan zester mikro untuk memerah susu mereka ke dalam susu mentega yang dibeli atau dijual. Perkataan bijak: Pakai sarung tangan getah untuk menjaga jari anda terhadap kesan. Gunakan 4 sudu teh kunyit dan 1 sudu teh halia untuk 1 cawan susu mentega. Martinez suka kemanisan bunga gula aren, yang dijual dalam bata atau blok, jadi dia grates 2 sudu itu ke dalam susu mentega. Jika anda tidak dapat mencari gula aren, anda boleh menggantikan gula mentah, kerana ia akan menjadi tegang, meninggalkan apa-apa butiran atau grit. Kacau semua bersama dengan satu sudu teh jus lemon segar dan secubit setiap garam laut dan kapul buah. Biarkan ia curam selama 5 minit jadi perisa menyemai, kemudian ketatkan pepejal. Hidangkan ais dengan baji lemon.

Dapatkan resipi: Lette Turmeric Iced