11 Sebab Gunting Dapur Apakah Alat Paling Penting di Arsenal Anda

Pasti, mereka pada dasarnya gunting yang mewah, tetapi gunting dapur mempunyai sepupu cangkuk mereka yang mengalir dari satu gulungan berkat fakta bahawa mereka datang tidak teratur, menjadikannya lebih mudah untuk dibersihkan. Inilah sebabnya mengapa mereka adalah alat yang paling kurang terperinci dalam senjata masakan anda.

1. Mereka memotong daging mentah dengan mudah.

Jika anda pernah menghirup bacon mentah, licin dengan pisau, anda tahu bahawa pemotongan seragam adalah matlamat yang mengecewakan dan biasanya tidak dapat dicapai. Tidak begitu dengan gunting dapur-setiap snip menghasilkan garis lurus yang tepat dan tepat.

2. Mereka dengan cepat mengeluarkan daun thyme dari tangkai segar.

Sesiapa yang telah memilih 3 sudu daun thyme segar akan menghargai tip ini: Daripada melepaskan tangkai, yang boleh menjadi lembut dan pecah, atau memotong daun secara individu, memegang tangkai dalam satu tangan sambil memotong daun dengan menggunakan gunting di dalam lain.

3. Mereka mudah mengatasi semua roti

. Gunakannya untuk memotong pizza ke dalam kepingan, quesadillas dan pitas ke dalam baji, foccaccia ke dalam kotak, walaupun roti basi menjadi kiub untuk crouton. Oh, dan gunakannya untuk memecahkan kerak juga.

4. Mereka memotong buah kering.

Buah-buahan kering yang dipotong tangan boleh menjadi perlahan dan meletakkannya melalui pemproses makanan adalah seluruh dunia masalah lain (pes aprikot kering, sesiapa sahaja). Gunting, sebaliknya, akan menghasilkan apa sahaja yang anda perlukan, tanpa sakit kepala.

5. Mereka menghidangkan apa-apa makanan.

Ibu bapa baru tidak sabar-sabar untuk melihat hari-hari anak-anak kecil boleh makan makanan “biasa”, tetapi dengan tonggak itu datang keperluan untuk memotong segala sesuatu ke dalam gigitan mini. Mengakhiri penghirisan makanan yang berantakan dan susah payah dan gunakan gunting untuk memotong segalanya dari spageti ke bagel ke dalam kepingan yang sesuai.

6. Mereka mengurangkan masa yang diperlukan untuk memanggang ayam.

Caranya adalah untuk memecah ayam dan meletakkannya rata sebelum memanggang, sama ada dengan memotong tulang dada atau dengan memotong tulang belakang-kedua-duanya adalah gunting tugas yang dicapai dengan mudah.

7. Mereka menetapkan pekerjaan mencincang malas

. Siapa yang tidak membuat sup atau goreng yang boleh menggunakan kepingan kecil (memasukkan ramuan pelbagai di sini)? Potong terlalu besar-besar secara langsung di dalam kuali atau sekali makanan sudah disapu.

8. Mereka membuat mencincang keseluruhan tomato dalam tin makanan bebas.

Arahkan bilah terus ke dalam boleh dibuka dan gosip, gosip. Ini akan berfungsi dengan makanan kaleng atau jarang, seperti cincin nanas atau lada merah panggang.

9. Mereka menghancurkan sayur-sayuran dan sayur-sayuran berdaun tanpa lebam.

Ramuan seperti bawang, daun bawang dan kemangi harus dihiris dengan menggunakan pisau tajam atau jika tidak, mereka boleh menjadi lebam dan tidak dihiris sepanjang jalan. Gunting akan memberikan luka bersih. Anda juga boleh melakukan ini untuk makanan dengan cepat menghias.

10. Mereka memusnahkan kecacatan sedap pada sayur-sayuran.

Gunakan bahagian tajam bilah untuk mencukur bintik gelap dari kepala kembang kol atau, dengan berhati-hati, gunakan tip gunting untuk menggali “mata” dari kentang.

11. Mereka memotong bit yang tidak diingini dengan kekacauan yang kurang.

Lepaskan dengan mengacaukan papan pemotong dan pisau yang bersih dan letakkan gunting untuk berfungsi. Pegang sekumpulan kacang hijau di sebelah tangan sambil memotong semua bahagian dengan gunting di sisi lain. Dan potong puncak lobak yang tidak diingini, batang adas atau tip tipis dari artichoke langsung ke atas sampah boleh.