10 Tips untuk Turki yang Sempurna (Yep, Itu Masa Itu Lagi)

Kesyukuran adalah cuti yang menakutkan untuk tukang masak rumah, sebahagiannya kerana ia menghasilkan penglihatan kalkun panggang gambar yang sempurna, berkilauan dari takhta tengah meja mereka. Dan hei, kita sebahagiannya dipersalahkan–BAburung penutup adalah kerja stylists makanan profesional yang menghabiskan berjam-jam membuat mereka kelihatan seperti itu. Tetapi anda pasti boleh memasak seekor ayam belanda yang mengagumkan tanpa berus cat dan sebotol Windex (jangan tanya, stylists makanan adalah penyihir). Ikuti sepuluh peraturan ini:

 1. BUY SMART. Apabila membeli burung, peraturan ibu jari adalah satu paun setiap orang untuk memastikan bahawa anda akan mempunyai sisa makanan.

 2. PILIH METODE ANDA. Tidak ada satu kaedah yang sempurna untuk memasak ayam belanda, kerana tidak semua kalkun diciptakan sama.
  -Sekiranya burung anda Kosher, jangan baja ia! Ia sudah cukup asin. Ikuti resipi klasik kami untuk Turki dengan Lemon-Sage Butter.
  -Jangan letakkan seekor kalkun warisan di dalam ketuhar; masak dengan lembut. Anda juga boleh mengeluarkan payudara dan menyikat atau mengurung kakinya. Cuba Tandoori Turki kami.
  -Burung pasaraya yang terbaik untuk memanggang. Cobalah Turki Cider-Brined dengan Star Anise dan Cinnamon atau Cajun-Spiced Turkey.

 3. KERJA BEKERJA. Berikan diri anda cukup masa (dua hari minimum) untuk mengoyak burung anda. Tidak ada yang lebih buruk daripada menjangkau tangan anda di dalam rongga pada Hari Besar dan mencari beg giblet beku. Jika anda orang itu, bilaslah ayam belanda di bawah air sejuk untuk membuang air besar.

 4. MUSIM YANG MUDAH. Musim kalkun pada hari ke depan untuk membiarkan perasa tenggelam dalam. Tapi pastikan ia benar-benar dibersihkan terlebih dahulu.

 5. LET IT SIT. Biarkan burung itu datang ke suhu bilik selama satu jam sebelum anda memasak untuk menaikkan suhu dalamannya. Dengan cara itu, ia akan memasak lebih banyak dari kulit ke tulang.

 6. MULAI HOT. Untuk kulit yang kasar dan kasar, mulailah burung itu dalam ketuhar panas (425-475 darjah) untuk sekurang-kurangnya 20 minit, kemudian mengurangkan haba hingga 350 darjah untuk masa yang lain memasak.

 7. JANGAN BELAS BUKAN. Basting adalah perkara yang baik; lengan berterusan tidak. Setiap kali anda membuka pintu ketuhar, ia akan mengeluarkan haba, mencegah burung memasak dengan betul (dan membentuk lapisan lemak yang mencegahnya).

 8. GET THE THERMOMETER YANG SANGAT. Sesetengah orang mengadu bahawa panggang ayam belanda mengambil masa terlalu lama.Ia kerana setiap kali mereka membuka pintu ketuhar untuk memeriksa burung, suhu jatuh. (Lihat di atas.) Pada tahun ini, melabur dalam termometer digital dengan aprobe yang berada di dalam ayam belanda semasa anda memantau apa yang sedang memasak. Tiada penglihatan diperlukan.

 9. LET IT SIT … LAGI. Merancang untuk mengambil ayam belanda keluar dari ketuhar sekurang-kurangnya 30 minit hingga 2 jam sebelum hidangan ditetapkan untuk dimulakan. Resting memastikan juiciness. It’snot tidak penting bahawa ayam belanda dihidangkan paip panas – lembu ayam belanda adalah penting bahawa ayam belanda panas.

 10. JANGAN MENYEGIKKAN KAREN. Daripada mengiris daging dari burung apabila semuanya, pecah menjadi kepingan yang boleh diurus – payudara, kaki – dan mengukir mereka. Gunakan panduan kami yang tidak berguna untuk mengukir kalkun, dan jika anda benar-benar gugup, praktikkan beberapa ayam panggang dalam beberapa minggu sebelum itu.