Zaboravite pita. Pronašli smo nešto bolje

Ovdje smo poludjeli Dobar tek, pogotovo sada kada se ljetne bobice i kameni plodovi moliti da se peče u hrskavoj, prljavoj kore. Postizanje te dobro napravljene kore u voćnoj pite zapravo nije tako teško kao što biste mislili. Ključ je vrlo dugo ispeći u staklenoj pite ploči, tako da se sokovi zadebljali i donji smeđi.

No, za pite od krumpira poput slatkog krumpira ili šaha – kakav se okrećemo kada se vrijeme hladi i posljednji ljetni plodovi nestaju – postizanje neosjetljive temeljne kore je značajan pothvat. Za razliku od voćnog pita, ne možete samo ispeći i ispeći tortu krumpira sve dok se kora ne napravi ili se punjenje smrzne. Morate prethodno ispeći dnu kore korice kvasca, ali ovo je lukav korak u procesu proizvodnje pita. Bez prisustva punjenja kora može srušiti dolje u tanjur dok se peče, što zahtijeva pite težine kako bi se zadržala svoj oblik. Zatim, nakon što uklonite težine za slijepe peći kore, dno puffs.

badema kolač-sa-kamenom-voća-i-vapno-bjelanaca

Kada se radi o pite ili kolačima, slijepa peciva tijesto je put za izlazak. Fotografija: Chris Searl

Problem s tradicionalnim pite težinama je da nikada nemate dovoljno i oni su skupi. Uobičajene zamjene kao što su sušeni grah jednostavno nisu dovoljno teški za obavljanje posla. Naša genijalna rješenja? Male čelične kuglice koje se uklapaju u kuglične ležajeve i koje se mogu kupiti u bilo kojem hardveru. Ne samo da su dovoljno teške da podupiru strane kore i spriječavaju da dno od pušenja, oni zapravo provode toplinu i počinju ispeći koru sa svih strana. Krajnji je rezultat smeđa, suha, ravnomjernija i atraktivna kora koja je mnogo manje sklona žudnji.

Volio bih reći da je ovo otkriće rezultat izračunatih eksperimentiranja s moje strane, no dogodilo se slučajno jednog dana kada nisam našao redovite pite težine u Test Kitchen i naš menadžer kuhinje Brad Leone je upravo izvukli su kuglu zaboravljenih kuglastih ležajeva iz starog ormarića. Zašto su bili tamo ili za što su bili korišteni, tko zna. Ali sada su oni službeni pitaški utezi BA Ispitaj kuhinju.

Pokušajte sami: badem Tart s kamenim voćem i vapna kolačA evo kako napraviti svoj pita koru sve lijepe i stvari:

Dan zahvalnosti: Kako crpi i ukrašava koru pita