Upoznajte Rosemary Iced Latte, svoj novi omiljeni način da pijete kavu

Suradnik web urednika Rochelle Bilow zaista voli doručak. Naravno, ona je jutarnja osoba po prirodi, ali ono što ona stvarno iskopa o doručku jest da je to prilika da započnemo dan na desnoj nozi. To je prilika za jelo nešto zdravo, brzo i domaće. Ovdje dijeli jednu od njezinih načina da se riješi kofeina.

Kao i mnogi od vas, ja sam unapologetski opsjednut kavom. Siguran sam da bih mogao proći kroz jutro bez njega, ali zašto to učiniti za sebe (i moje suradnike)? Trik s kavom je, međutim, da može biti, uh, izazov prije nego što doista imaš. Ne mogu biti jedini koji je prolio zemlju po podu, spalio se kipuću vodu, ili potpuno izgubio omjere – zar ne? Najbolji način izbjegavanja ovih izazova prije kofeina je početak tjedna napraviti veliku količinu koncentrata hladnog piva. Zadržat će vas do petka, a sve što trebate raditi svakog jutra razrijedite je na svoju željenu snagu i liječite ga s bilo kakvom situacijom mlijeka / kreme / zaslađivača.

Trik za snažnu i robusnu, ali ne i smeću, koncentrat je korištenje grubo zrna graha. Oni će polako napuniti vodu s okusom i kofeinom, ali su dovoljno velike da neće zamagliti konačni proizvod. Ako ste zabrinuti da tvoje podloge nisu dovoljno grube, možete cijepiti cjedilu sa siromasima kako bi uhvatili sitne čestice.

Sada, ovdje je zabavan dio. Budući da je hladno pivo moćna, to je savršeno podudaranje s mlijekom, kremom i zaslađivačem. U ljeto, moj omiljeni način za kofeiniranje je s domaćom kava od ružmarina. Prvo sam otkrio ovu kombinaciju okusa u kafiću Kubal, lokalnoj kafiću u mom rodnom gradu, Syracuse, NY. Samo ponuditi ružmarin s ledenom lattéom u najtoplijim mjesecima godine – vjerujte mi, pokušao sam ga naručiti u prosincu bez uspjeha. Sada kad živim u New Yorku, moram dobiti svoj popravak kod kuće. Evo kako to radim.

Ulijte 4 unce koncentrata hladnog piva u staklo. To nije tehnički espresso, koji je potreban za latté, ali to je jaka stvar i čini trik. Ako imate dovoljno sreće da imate aparat za espresso, možete snimiti metak ili dvostruko snimanje po uobičajenom redoslijedu i nastaviti. (Samo zapamtite da je vruće, i da će otopiti kocke leda brže, razrjeđivanje latta). U koktele, kombinirajte vrhnje ili punomasno mlijeko (ako je potrebno, ali dva posto nikada objesiti) s jednim čajnom žličicom ružmarina jednostavnog sirupa * i šačicom kocki leda. Tresti ga kao da vam treba kava, zatim prelijte na hladnu pivo, uključivši kocke leda. Stavite slamku u taj dojilac i pijuckajte sretno.

* Da biste napravili jednostavni sirup, kuhajte jednu šalicu vode, jednu šalicu granuliranog šećera i pregršt svježih rogmarinskih grančica. Umiješajte, pustite da se potpuno ohladi, a zatim iscijedite ružmarin. Čuvajte u hladnjaku.

Trebate više kofeina? 11 Iced kava Recepti