Kako napraviti najbolju ne-previše slatki kolač Lime Pie

Imam mekanu točku u srcu za pite u restoranu: kiselkast trešnja s unutrašnjim vrstama zdrobljene, pita od jabuka s šlagom koja izlazi iz kanistra, a najviše od svega, kolač od kremene limete. Doduše, nitko ne voli kolačiće kao i moj rođak Jen, zbog čega je prošle godine za svoj rođendan inzistirala da joj bude “kolač” (zaista ne voli tortu, što možete učiniti?). “Nema problema!”, Rekao sam. Pa, nije bio problem dok nisam shvatio da zapravo nisam recept. Ali onda sam shvatio, pričekaj, unosim recepte. Mogu to učiniti. JA učiniti ovo *.

Dakle, napravio sam pite, bez recepata, sa samo velikim bodegama New Yorka da me isporučuju, i pogodite što? Bila je to najbolja kremena lime pita koju sam ikada imao, a svi koji su ga pokušali te noći činili su se slažu (iako smo malo pili). Mislimo da hoćete i vi. Evo kako to učiniti:

Crust

Nema potrebe za korištenjem procesora za hranu; Grahamovi krekeri savršeno se ruše u rukama. Sviđa mi se malena varijacija teksture na moju koru (neke pjeskovito mrvice, nekoliko većih komada), što se općenito briše kad koristite stroj. Kada se miješa, važno je da su mrvice ravnomjerno presvučene maslacem i kokosovim uljem, tako da ostaju zajedno jednom pečene (masnoća je veziva koja se veže).

Parbaking koru daje dodatni hrskav sloj, što je velika, potrebna tekstura pita.

Surprise Guest Star Ingredient

Kokosovo ulje izgleda jer sam prvi put istekla iz maslaca, ali kad sam pomislila na to, bilo je sasvim jasno. Djeluje poput maslaca, ali s boljim, hranjenijim okusom. Znaš tu pjesmu o stavljanju vapna u kokos? Pa, pretpostavljam da sam doslovno stavio limu (kremu) u kokos (koru). Ha! Ah, to je bogato. U redu, ostani sa mnom.

Kvasnica

Ako niste veliki ljubitelj citrusa u svemu to je gorka, slatka i kiselinska slava, možda ćete ovo malo popiti na kolačima (pogotovo ako koristite pravi ključ limes), ali za mene, to je savršeno. Imam averziju prema vrlo slatkim stvarima i kunem se da mogu uzeti cijelu tortu, bez problema.

Izigrati od punjenja je prevladavanje zaslađenog kondenziranog mlijeka i žumanjaka dok se mješavina ne olakša u boji i dobije što više volumena (budući da nema bjelanjaka, neće se sasvim udvostručiti). Lakša i fluffier je vaša smjesa, lakši i fluffier vaš konačni proizvod će biti, pa držati premlaćivanja.

Pecite dovoljno dugo da postavite punjenje – ne bi trebalo biti sušenja, bez smrzavanja.

Topping

Kad sam prvi put napravio ovu kolač, moj novi recept bio je prilično mnogo rođen iz nužnosti – doslovno nije postojala teška krema unutar radijusa od dvije milje. Zato sam koristio nekakav pun masni jogurt, razrijeđen mlijekom. Ne mogu, u dobroj savjesti, reći da mi je draže to šlagom, ali volim dodir jogurta za kiselost i laganu teksturu. Najbolje od oba svijeta.

Dobijte recept: BA’s Best Key Lime Pie* Treba napomenuti da je ta vještina osobito korisna kada ste osoba koja uživa slobodu od pravila (ja jesam), jer onda nema “pogrešnog načina”. Znate, kao da koristite regularni limes umjesto teže – pronaći limes ključ, zamijenivši neko kokosovo ulje za maslac koji vam je ponestalo, i koristite šlag jogurt, jer ponekad NYC bodegas nosi samo mlijeko, a ne teški krem ​​(što je problem s kojim bih htio razgovarati s nekim o) Prije sam skinuo cijelu tortu.