Kako lepnuti piletinu za super krizu kožu

Grilanje bi trebalo biti jednostavno i brzo. Kuhanje cijele piletine ne odgovara točno onim dvjema kategorijama. No, s malo noža rada, možete imati a super-hrskav kožni pile koji kuha brzo. Kada je glavni urednik hrane Chris Maroko je testiranje Allison Carroll piletina na žaru s biljkama i zapljusnutim maslinovim receptom za naš srpski izdanje, volio je kako je lako premjestiti piletinu i kuhati ga ravnomjerno – sve zato što je leptiralo (poznato i kao spatchcocking, za koje smo ljubitelji turske zahvalnosti ).

“Butterflying pretvara trodimenzionalni, rolly, neparan oblik u 2-D”, kaže on. “Morate se okretati i pretvoriti ga puno više ako ga ostavite u cijelosti – na ovaj način jasno je samo dvije strane.” A to traje oko 35-45 minuta da ga kuhati, tako da nećete morati osvježiti ugljen na pola puta. Najbolji dio o leptirima je da “koža dobiva direktan pristup toplini, tako to će ostati hrskav čak treba jako puno nakon kuhanja,”Maroko rave.” Ova je hrskava koža dinamit. “

Sve što trebate je a dobar, oštar par kuhinjskih škara da biste obavili posao. Ispod, Maroko nas prolazi kroz kako leptira piletinu, koju možete koristiti za pečenje ili pečenje (poželjno ispod opeke ili teške tava).

1. Grab vaše kuhinje škare

poširan chicken prep scissors 1
Fotografija Laure Murray

Stavite cijelo kokoš na ploču za rezanje, noge okrenute prema vama i zgrabite kuhinjske škare. Ako nemate škare, možete koristiti nazubljeni nož, koji Maroko voli jer je tanak i može stati unutar male šupljine. “Ovo nije mjesto za skuplji oštar nož”, napominje.

2. Izrežite kralježnicu

poširan chicken prep cut 3
Fotografija Laure Murray

Počnite s repom područja i izrezati na obje strane kralježnice, sve do obje strane vrata. (Zvuči zastrašujuće nego što je to.) Zatim izrezujte i potpuno uklonite okosnicu kako bi piletina počela leći ravno.

3. Poravnajte piletinu

poširan chicken prep hands 9
Fotografija Laure Murray

Nakon što izvadite kralježnicu, otvorite je s kožom prema gore i poravnajte ga što je više moguće. Koristite svoje dlanove, čvrsto pritisnite dolje na vrhu grudi kako biste je još više poravnali – čut ćete pukotinu, što znači da to radite ispravno..

4. Povucite savjete za savijanje krila

poširan chicken prep hands 10
Fotografija Laure Murray

Umetnite vrh krila iza grudi tako da ne spali na roštilju.

5. Voila!

poširan chicken prep 11
Fotografija Laure Murray

Gotovi ste i spremni kuhati. Za crispiest moguće kože, Maroko preporučuje suha salata ili protrljati s okusom ulje – ovaj recept koristi češnjak, ružmarin i alepski papar – a zatim umak nakon kuhanja.

Nabavite recept:

butterflied-piletina-sa-biljem-i-napukao-olives.jpg

Butterflied piletina s biljem i krekiranim maslinama