Je li umak od domaće odreske vrijedan napora?

U našem stupcu Fake It ili Make It testiramo domaću jelo protiv svojih prepakiranih kolega kako bi saznali što je stvarno vrijedno kuhati od nule.

Možete li reći koja je domaća?
Fotografija Liz Gunnison

Do sada se borila s dva ljeta – pesto (izraditi) i limunadu (lažni) – osjeća se kao da je pravo vrijeme da krene prema roštilju. Odrezak nije sezonsko jelo, ali mi se čini da ljeti više jedemo od bilo kojeg drugog doba godine. Možda je to zato što velike ploče mesa okusite tisuću puta bolje kad imate privilegiju kuhati vani, preko otvorenog plamena.

Iako je opće prihvaćeno da postoji umjetnost za postizanje savršeno kuhane odrezak, ljudi imaju tendenciju da se neke od prilično slapdash odluke o tome što su stavili na vrhu gotovog proizvoda. Sigurno, dobar komad mesa kuhano lijepo ne zaslužuje ništa osim najbolje? Ovdje istražujemo je li domaći umak odrezaka vrijedna alternativa A.1. sjedi na vratima hladnjaka.

Natjecatelji

Bon Appetit’s umak od umak od odreske protiv A.1. Umak odrezaka
Premda je pojam “umak od odrezaka” dovoljno širok da pokrije raznolike začine koje se poslužuju s govedinom (umakom chimichurri, pikantnim umakom od breskva, Bordelaiseom na bazi vina), o čemu govorimo je klasična stvar, vrlo slična onome što je poznato kao “smeđi umak” u Velikoj Britaniji. Baza za ovaj umak obično je rajčica, ocat, začini i grožđice. Ima tanki, a ponekad i nježan okus, a izgled u rasponu od smeđe do hrđe boje.

Relativni troškovi
Domaća je gotovo dvostruko veća od cijene kupljenih u trgovini. Platio sam 3,99 dolara za bocu od 10 oz na Peapod.com i koristio oko 7,50 dolara za sastojke za ekvivalentnu količinu domaće. Velik dio onoga što recept zahtijeva, vjerojatno ćete već imati na raspolaganju, ali imajte na umu da ćete vjerojatno trebati proljeće za porcini prah ($ 9 za 4 unce od JR Gljive i specijalitete).

Relativna Zdravost
A.1. dobiva demerite za sadržaj kukuruznog sirupa, kalijev sorbat (konzervans) i Xanthan Gum. Domaće također uključuje neki kukuruzni sirup od korištenja Worcestershire umaka, ali dobiva bonus bodova za uključivanje svježeg pržena povrća. Sve u svemu, budući da ne grickate stvari, prehrambeni čimbenici ovdje nisu velika briga.

Vrijeme opredjeljenje
U domaćinstvu je trebalo 25 minuta, uključujući 15 minuta povrća, ne uključujući vrijeme potrebno za zagrijavanje roštilja.

Ostaci Potentia ** l
A.1. je polica stabilna oko tri godine (idite do isteka roka na bocu); domaće će se držati u hladnjaku otprilike tjedan dana, a može biti zamrznuto nekoliko mjeseci.

Što su rekli ispitivači
Najprije mi dopustite da predstavim našu ploču.

ZDRAVLJAČ
Mršava jedena, zdravlja matica je svjesna kalorija, ali i voli jesti dobro

FOODIE
Kalorijski agnostik, naš sudac hrane ima sofisticirani nepce i ljubav prema kuhanju

DUDE
Ambivalentan prema trendovima prehrane i zdravstvenim problemima, ovaj tip samo želi jesti kada je gladan

DIJETE
Između dobi od 9 do 12 godina, bez iznimke, obično ne u jakim okusima

Testeri su uzorkovali i umake od odrezaka slijepi, sami i uz odrezak. Svatko je pronašao domaću da bude svjetliji i nijansiraniji u usporedbi s snažnim, vinilnim udarom A.1. Nitko nije uživao žlicu A.1. sam, ali stvar je postala bliži poziv nakon što je odrezak uveden u jednadžbu.

Zdravlje: domaće; “Osvježavajuće, svjetlo, a okusi su složenije.”
The Foodie: domaće; “Kupljeno dućanstvo nadjačava meso, previše je kiselo.”
Kid: domaće; “To je manje čudno kušanje.”
Dude: Kupljen u trgovini; “Ovo je jasno A.1. Kako ćete se natjecati s A.1?” To je klasičan, a drugi samo nestaje kad je na odresku. “

Presuda
Napraviti. Nikada ne boli da ima A.1. pri ruci za povremene fanatike, ali domaće će biti istinski ljubitelj mnoštva. Vi ćete potrošiti malo više na sastojke, ali ako pepeo roštilj ionako, to je gotovo bez dodatnih napora da napravite nezaboravan umak kompliment vaš savršeni odrezak.

–Liz Gunnison