Jastog tostera: To je stvar, a ti bi trebao doći na njega

Suradnik web urednika Rochelle Bilow zaista voli doručak. Naravno, ona je jutarnja osoba po prirodi, ali ono što ona stvarno iskopa o doručku jest da je to prilika da započnemo dan na desnoj nozi. To je prilika za jelo nešto zdravo, brzo i domaće. Ovdje dijeli svoje omiljene hackove za lagane doručke u tjednu.

Volim jogurt. Volim tost! Ali ako postoji jedna stvar koju ne volim, mora se birati između dva (znam, ponekad i život može biti strašno grub). Unesite: jogurt tost.

Ta je ideja proizašla iz tjedan dana jedenja samo jogurt ili samo tost za doručkom, a onda se osjećam tako gladan našim sastankom osoblja od 10:30 sati, pa sam se spustio u stolac i ozbiljno razmišljao o gutanju cijelog čopora gume samo da utihnu moj trbuh. Jednog jutra prije nekoliko tjedana stigla sam do svježeg maslaca koje sam držala u svom hladnjaku samo sjećam se užasom da sam noć prije koristila sve umake od tjestenine. Drats.

Ipak, moja kava je pila. Moje zasijano pšenično kruh je poprilo, i trebalo joj je kapljica. Malo skeptičan o tome hoće li raditi ili ne, otvorio sam čašu debelog, običnog jogurta Noosa i zalupila ga. Dodala sam malo crvene morske soli za dobru mjeru, kao i sitnu kišicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ne samo da je dobiveni proizvod bio ukusan, osjećao se težak bez da je bio težak. 10:30 Došao i otišao, a trbuh mi je utihnuo. Bio sam pun! Bio sam zadovoljan do ručka, ali nisam se osjećala ponderirano.

To je kombinacija složenih ugljikohidrata (od cijelog zrna kruha), proteina i masnoća (od jogurta, uvijek koristim pune masnoće) koja je radila nutritivna čuda. Ali to je bio prazan platno tost od jogurta, pod uvjetom da me stvarno uzbudio. Od tada sam ga skoro svako jutro izradio i nadovezao se s ukusnim i slatkim dodatkom. Sve se događa kad je u pitanju ovaj priznati – već-neko-čudan obrok, no važno je zapamtiti korištenje kvalitetnog kruha i obilnog jogurta bez umjetnih zaslađivača.

Napravite vlastiti jogurt tost

Evo nekoliko kombinacija za početak. Ostavite vlastite ideje u komentarima u nastavku!

Sladoled od jogurta i jogurta + pileći krušni krumpir + EVOO

Špilja s jogurtom + kremasti bademovo maslac + med

Cijela pšenična tost + jogurt + narezane jagode + crni papar

Seeded toast + jogurt + sautéed greens + sezamovo ulje + chile pahuljice