8 najčešćih pogrešaka u proizvodnji mesa

Čini se kao da svaka talijanska baka ima svoju tajnu za savršene mesne okrugle. Neki natapaju svoje krušne mrlje u mlijeku. Neki koriste posebnu mješavinu bilja i začina. Neki kombiniraju različite vrste mesa za onu tako savršenu teksturu. Ali ako niste NONNA, mesne kuglice mogu biti teške. Teško je dobiti teksturu u pravu, kako reći je li meso dovoljno začinjeno, kako bi ih pretražilo za pravu količinu vremena. Prečesto, oni izlaze spužvasti, suhi i gusti.

Ovdje smo da vam pomognemo! Pitali smo pomoćnika urednika za hranu
Alison Roman za najčešće pogreške koje ljudi čine kada se poslužuju tanjur špageta i mesnih okruglica, a ona je rasvijetlila umjetnost miješanja, valjanja i kuhanja tih sitnih kuglica mesnatog užitka.

1. Sol se ne tiče
Mesne lopte moraju biti začinjene, razdoblje. U pravilu, oko 1 čajna žličica po kilogramu učinit će savršeno slano meso. Ako koristite slan sir kao parmezan u mješavini, malo smanjite na sol. Ne želite da vam kuglice budu previše slane.

2. Tko treba zelje?
Bilje! Oni su važan dio vaše standardne talijanske kuhinje. Bez njih, vaše mesne okrugle će završiti kušanje poput hamburgera. Ali nemojte se osjećati kao da se morate udati za peršin ili bosiljak. Pomiješajte ga s biljkama poput menta, oregana i mažurana. Dodajte i tanjur muškatnog oraščića – dodaje suptilnu dubinu okusa koja će gosti pitati: “Što je to?” (na dobar način).

3. Jaja = vlaga
Jaja nisu izvor vlage! U mješavini je mesnatog mesa vezati meso, krušne mrvice, sir i bilje. Jaja će kuhati i napraviti meso okruglo i spužvasto – želite svjetlo, prozračne mesne kuglice. Za jedan do dva kilograma mesa, obično vam neće trebati više od jedne ili dvije jaja. I nemojte dodavati previše krušne mrlje, bilo bi dovoljno – oko pola šalice po funti mesa.

4. Pomiješajte ga žlicom
Kada ste spremni sve to miješati, svakako stavite sve sastojke u zdjelu odjednom i uvijek koristite svoje ruke za miješanje. Lagani dodir vaših ruku obuhvaća sve sastojke bez drobljenja mesa. Ne želite previše miješati u tijesto – puna mesa od mljevenog mesa trebala bi biti vidljiva.

5. Sve kugle su jednake veličine
Ovisno o tome kako ćete poslužiti mesne okrugle liste, trebali biste ih staviti na veličinu prikladnu za jelo. Na primjer, u juhu ćete poželjeti manje, mesne okrugle veličine. Ako se poslužuju sami, trebaju biti prilično velike, poput promjera od 2 inča. Ako su na vrhu špageta, dovoljno je srednje meso. Ovo je sve o preferenciji, ali samo razmislite o tome kako će se lopte jesti.

6. Roll ‘Em Suhi
Ako okrećete svoje mesne kuglice suhim rukama, smjesa mesa će se držati vaše kože i učiniti valjanje loptu nemoguće. Da biste to riješili, lagano ulijte ruke. Trebat će vam samo gibanje laganim kretanjem kako bi se stvorila (ne previše zbijena) lopta.

7. Ne brinite o neredu
U kuhinji je uvijek najbolje čistiti što je moguće – pogotovo kada se bave sirovim mesom. Stavite lončastu tavu s pergamentom i uredno stavite mesne okrugle limenke na pladanj bez nereda i bez okretnih mesnih okruglica.

8. Preskoči Sear
Postoji razlog zašto nitko nikada ne gubi govedinu – ne dobivate gotovo jednak okus kao kad meso udara u vruću posudu. Probajte loptice za lijepu smeđu koru (ako kuhate za mnoštvo, razmaknite meso ravnomjerno i bacajte posudu u vruću pećnicu za isti učinak), a zatim ih pecite. Stvarno ih je teško prevariti u svoj umak, budući da sjedaju u tekućini. Zagrijte ih oko 15-20 minuta, ili dok ih ne budete spremni služiti.

Uzmite recept: Spaghetti i mesne kuglice

Usavršavanje mesnatog mesa s kuharima iza mesnatog oraha: