7 Uobičajene pogreške koje treba izbjegavati pri proizvodnji govedine

To je godišnja sezona! Iskoristili smo hladnoću u zraku i pripremili topla, ugodna jela poput chilija, posole i pileća gulaš za večeru. Ali postoji jedna gulaš da ih sve vlada: gulaš gulaš. Iako je većina kućanstva, ovo bogato, obilan jelo ponekad može biti kratko. Može biti previše tanka ili previše debela; meso može biti suho i žilavo ili sivo i bez arome; veggies može biti previše gusta ili nije dovoljno kuhani. To je teška ravnoteža za štrajk, ali bi trebali znati kuhati ovaj klasični hladno vrijeme jelo kao profesionalac. Pitali smo glavnog suradnika za hranu Alison Roman za savjet o tome da je najbolja šarana gula ljudski moguća i ona je istaknula 7 smrtnih grijeha koje bi svi trebali izbjegavati. Vjerujte nam: Kada ulažete u svoj okusni okus s natječajnim zalogajima govedine na toj prvoj istinskoj hladnoj noći, bit ćete zahvalni.

Koristite bilo koji stari mesec
Korištenje pogrešnog rezu govedine vjerojatno je najgora greška koju ste ikada mogli napraviti kada se radi o goveđi gulaš. Čak smo pokušali upotrijebiti i mesa koja su dobra za brašno poput brašna – i nisu se baš slagali na isti način u gulašu. Ostali ste s komadima tijesnog, suhog mesa, a ne mljeveno nježnom govedinom. Jedini rez koji biste trebali koristiti? Chuck. Razdoblje.

Bacite govedinu u sirovom stanju
Rekli smo to milijun puta, ali uvijek je vrijedno ponavljati: okus dolazi iz dobrog kruha. Iskopavanje onih karameliziranih smeđih bitova s ​​dna vašeg lonca dat će vašu gulaš dubok, bogat okus. Još jedan važan savjet: pobrinite se da kuhate svoje goveđe komade u serijama, dajući svaki komad dovoljno mjesta da biste dobili stvarno browned. Inače će pariti, što će rezultirati sivim grudama. Fuj.

Pucajte na želju vašeg srca
Zapravo, nemojte. Goveđa gulaša ne mora biti super, super gusta. Najvjerojatnije ćete koristiti krumpir, a njihov škrob prirodno će zgušnjavati vaš gulaš. To nije umak – ne smijete dodavati roux, brašno ili kukuruzni škrob. Ako ti čini ipak, možete baciti govedinu u brašno ili kukuruzni škrob prije nego što ga ispečete – bitovi koji su ostavljeni ostavit će zgušnjiti vašu gulaš i dodati dublji okus.

Bacite sve sastojke u isto vrijeme
Osobno, volimo malo ugristi na naše povrće, pa mi dodajte ih oko 45 minuta u lijevo vrijeme kuhanja. Na taj način, oni se neće raspasti i gutati. Ali oni treba biti prilično mekana, inače, gulaš će biti malo više na južnoj strani. Također, nemojte misliti da ste ograničeni samo na govedinu, mrkve i krumpir. Pođite s ljekovitim biljem, poput ružmarina i timijana, i eksperimentirajte s povrćem poput koromača i tikvica. I nemojte se bojati upotrijebiti začine da bi sve malo indijski, tajlandski ili marokanski spin. Samo se uvjerite osim nježnih trava kao što su dragulj, bilje i peršin za posljednji– to su sjajne note koje će vašu gulaš učiniti dinamičnijima.

Ostavite masnoću
Želite da vaša gulaša bude bogata, ali ne tako dekadentna da je to gutbomba. Obrišite vrh svoje gulaš i uklonite što više masnoća koliko možete prije posluživanja. Ako ste napravili svoj gutljaj naprijed, preskočite ovaj korak – kada ste u frižideru, mast na vrhu će se otvrdnuti, olakšavajući se riješiti. I samo budite oprezni: ako ste napravili vašu gulaš previše debeli, to će biti previše teško da se obrišite.

Kuhati kravu doći kući
Da to je moguće je prepuniti govedinu gulaš. Koliko god nam se svidjela ideja gulaša koja cijeli dan sjedi na štednjaku, previše vremena će rezultirati suhom govedinom i grickalnim povrćem. To ovisi o tome koliko gulaš zapravo stvarate, ali slatko mjesto je oko 2-3 sata.

Poslužite ga samima
U redu, potreban vam je neki korjenasti kruh kako bi uklonio ostatke u zdjelici.

Evo kako biste trebali zijevati ovu govedinu:

Uvijek smeđa prije nego što podigne