7 Uobičajene greške pilećeg mesa

Iako je riječ o klasiku za kuhanje, piletina može biti teško zauzeti ravno na roštilju. Kako ćete znati kada je gotova? Kada biste trebali umakati umak? Koju to temperaturu trebate kuhati? Mi smo konzultirali dobre ljude u BA Test Kuhinja za rješenja najčešćih pogrešaka koje ljudi čine. Pročitajte kako se kruniti kralj ili kraljica piletine na barbie. –Danielle Walsh

Ne počevši od dobre ptice
Internet bi trebao biti antibiotik i hormon besplatno na vrlo najmanje. Ako je pramac podignut na desno, onda su šanse da će dobro okusiti.

Zaboravljanje začina
Pazite da je pospite solom i paprom prije nego što ga bacite na roštilj.

Kuhanje na previsokoj temperaturi
Ako kuhate piletinu na previše vrućem roštilju, koža će izgorjeti prije kuhanja mesa. Srednje niska je najbolja temperatura na ugljenom roštilju, a medij na plinskom roštilju. Na taj način, očistite kožu i izbjegavate flare.

Sušenje kože bez kože, bez bjelančevina
Tamno meso na kosti je više flavorful i ostati juicier na roštilj. Ali, ako ste kuhali bez kože, pileće prsa bez kostiju, kuhajte ih na mediju za ugljen roštilj i srednje visoki plinski roštilj. Samo ga pažljivo promatrajte i odmaknite jednu minutu prije nego što ga kuhate (toplina će prebaciti kuhanje kako počiva).

Ne držim ga na njemu
Primijetit ćete kako kuhate da neka područja na vašem roštilju smeđu hranu brže od drugih. Morate premjestiti piletinu i okrenuti ga sve dok se komadići ne kuhaju ravnomjerno. Možete reći hladne mrlje stavljanjem ruke preko roštilja. Također je idealno postaviti za vatru na dvije zone (na ugljenom roštilju, gurati ugljen preko jedne strane ili na roštilju plina, držati jedan plamenik isključen), tako da postoji određeno hladno područje za pomicanje piletine ako je koža je prebrzo kuhana prije nego što je tijesto završeno.

Ne upotrebljavajući termometar mesa
To je najprecizniji način reći je li piletina gotova. Savršena unutarnja temperatura je 165 stupnjeva za tamno meso, 160 stupnjeva za bijelo. Ako nemate termometar koji trenutačno pročitajte, uvijek možete napraviti malo izrezati u sredinu kako biste provjerili je li u središtu samo neprozirna. S komadićima kostiju, ako umetnete mali nož na kost i sokovi budu bistri, dobro ste. Ako su još ružičaste, neka još malo dulje.
Slowed na umaku prebrzo
Zadnji natrag! Nanesite slatke glazure prema kraju kuhanja. Stavite je na prerano i to će izgorjeti.

–Hunter Lewis i Janet McCracken

Sada uzmi grillin ‘. Ovdje su deset od naših omiljenih recepata s piletinom na žaru.

Jerk Piletina

Piri-Piri piletina

Azijatski pileći s roštilja s Bok Choy, Shiitake gljive i rotkvica

Limun-oreganski pileći štapići s roštilja

Piletina s roštilja Gwyneth Paltrow s umakom od pečene BBQ

Pileći s roštiljem sa Za’atarom

Piletina na žaru s mariniranim jogurtom

Pileći s roštiljem s čipsom od breskve

Piletina na žaru marokanski stil

Začinjeno piletina na žaru s čipsom

Kako kuhati s okusima, mariniranim pilećim krilima

Kako kuhati s okusima, mariniranim pilećim krilima