7 najčešćih pogrešaka kuhanja francuske tjestenine

Francuski tost je prvak ručka. Ništa ne govori o “vikendu” kao što se uvuče u ono što bi trebalo biti desert (to je u osnovi pržena krušna pudinga) i pranje je s nešto šampanje koje možete prekriti sokom od naranče i poslužiti u flautu. Pitali smo dobar tekviši urednik hrane Alison Roman i digitalni urednik hrane Dawn Perry kako bi riješili naše najčešće pogreške francuske tosta. Njihovi savjeti u nastavku:

Pečeni francuski tost s Peecan Crumble

 1. Dodavanje previše mliječnih proizvoda i šećera u kremu Nemojte prebroditi mliječnim proizvodima. Ako je previše, jaje u smjesi neće kuhati, što znači mokro, mokra, kruh. Želite da francuski tost bude suh na površini s lagano oštrim rubovima. Što se tiče šećera, ako dodate šećer od javorovca, med ili uklanjaš tost sa šećerom u prahu na tanjuru, ne treba vam kremšica previše slatko.

 2. Ne miješajući temeljnu kremu
  Ne želite da se bjelanjke s bjelanjcima pojave na savršeno zasušenim kriškama. Pazite da umaknite kremu dok se mliječni proizvodi, jaja i začini (ako se koriste) dobro kombiniraju.

 3. Ne odabiru pravi kruh
  Francuski tost je poput pudinga kruha. Omamljuje krema za kremastu teksturu iznutra i lagano hrskavog teksture izvana. Ako je kruh vrlo tanak, bit će previše slab da se drži zajedno kada je umočen u krema. Ako je previše gusta, nikada neće kuhati u sredinu. Idealna debljina za kriški francuske tjestenine je debela od 3/4 “do 1”. I pobrinite se da odaberete neku vrstu kruha koja je i spužva i dovoljno čvrst da se ne raspadne tijekom kuhanja. Brioche, challah ili pullman kolači su idealni, pa ih tako često možete vidjeti na brunch izbornicima.

 4. Pod nalijevanje kruha
  Mnogo domaćih kuhara brzo upija svaku stranu kruha u krema prije nego što je baci u tavu. Kruh mora potopiti u smjesi jaja; želite da prodrijeti u kruh za mekani, čokoladni centar. To zahtijeva čvrsti ali nježan pritisak – i neka kruh potopi barem 15-20 minuta.

 5. Korištenje previše topline ili nedovoljno
  Francuski tost nije odrezak – ne želite ga zamrzavati. Budući da u smjesi jaja (štruk) postoji šećer, brzo će se karamelizirati i spaljivati. Osim toga, iznutra neće kuhati u potpunosti, a ostat će vam još sa spaljenim, ali mračnim, francuskim tostom. S druge strane, ako ga kuhate na preniskoj temperaturi, kruh će se isušiti i nećete imati lijepo, mekano središte koje francuski tost tako dekadentno. Kuhajte tri do četiri minute po strani na srednje topline.

 6. Ne zagrijavajte posudu
  Ako posuda nije dovoljno vruća kada stavite prvu krišku, krema se širi, formirajući “stopalo” na dnu francuskog tosta. Kada je posuda dovoljno vruća, tijesto neće imati vremena za ispiranje; krema će početi kuhati čim udari u posudu.

 7. Samo s maslacem
  Dajte posudu laganom premazu neutralnog ulja i maslac. To će spriječiti gorenje maslaca. I pazite da izbrisete posudu nakon svake šarže, a zatim upotrijebite svježu kombinaciju neutralnog ulja i maslaca. Inače, maslac će izgorjeti i malo crnih bitova će se držati sljedeće složene francuske tost.

Stavite svoje vještine na test: Classic French Toast

Želite još jednu, više ukusnu jelu od cjelokupne zvijezde? Pogledajte videozapis kako biste saznali kako napraviti vafli od šunke i sir.