6 najčešćih pogrešaka kuhanja riže

Više od milijardu ljudi ovisi o riži kao hrani. Ali iznenađujuće, postoji neka zbrka oko toga kako kuhati. Promiješate li to? Trebao si pustiti da kuha cijelo vrijeme? Koji je odgovarajući omjer tekućine do zrna? Kuhate li bijelu rižu na isti način kao smeđa? Pitali smo naše urednike za hranu kako bi razjasnili pitanja oko ovog škroba. Pronađite svoje savjete za izradu najfreske riže, u nastavku.

6 Zajedničke greške pri kuhanju riže

1.Following upute za paket
“Upute koje se daju na pakiranju obično su pogrešne, čak i od renomiranih proizvođača. Ako koristite novu torbu iz tvrtke s kojom niste upoznati, upotrijebite ovu tehniku: Napravite mali lonac pomoću 1/2 šalice riže i 1 šalice vode (za smeđu rižu, promijenite to na 1/2 šalicu riže i 1 1/4 šalice vode) Tražite sofi rižu gdje svaki zrno je nježan i drži svoj osobni karakter Ako ne dodate dovoljno vode , riža će biti pretrpana i vjerojatno će izgorjeti na dnu prije nego što je gotova lagano parenje.Ukoliko dodate previše vode, riža će biti natopljena, gusta i pretjerano kuhana, pa ga kuhajte, kušajte i prilagodite svoju rižu, vodu prema tome za veće lonce riže sljedeći put. “

  1. Obrađivanje riže kao bijela riža
    “Kad kuhate smeđu rižu, upotrijebite 1 / 4-1 / 2 šalice vode više po šalici riže nego što biste željeli za bijelu rižu.” **

3.Ne ostavljajući paru
“Neka riža sjedne pokriveno 10 minuta nakon što je završila kuhanje, a zatim ga pržite vilicom.”

4. Stirring It
“NIKADA nikada nemojte miješati rižu! Miješanje aktivira škrob i učinit će vašu rižu gloppy. Tako je rižoto tako kremasti.”

5.No dodavanje soli
“Riža je poput tjestenine – morat ćete soliti vodu, inače ćete imati nejasnu rižu. Stavio sam 1/2 žličice u žličicu za svaku šalicu riže.”

6.Cooking je na visokoj temperaturi
“Počnite kuhati, a zatim ga spustiti na laganu vrućinu, a ako previše kuhate rižu, voda će ispariti i riža će biti nedovoljno zdrobljena.

–Editor hrane Hunter Lewis i zamjenik urednika hrane Janet McCracken