Super Bowl ini, Bangun Hero Itali Anda Sendiri

Terdapat makanan tertentu yang anda buat dan makanan tertentu yang anda pesan. Lapisan wira Itali yang klasik memotong potongan rambut yang dicukur, merebus bawang merah yang dicincang tipis dan selada ais yang dicincang, selembar provolone, dan penyembunyian sihat vinaigrette yang ditanam oregano, semuanya bertumpuk ke dalam roll licin – selalu jatuh ke dalam kem terakhir. Sekurang-kurangnya untuk saya.

Mengapa cuba membuat sesuatu bahawa seorang lelaki di belakang kaunter sub kedai tempatan anda boleh melakukan lebih baik, lebih cepat, dan lebih murah?

Tetapi katakan anda tidak mempunyai kedai kecil tempatan. Atau mungkin anda mempunyai tempat sandwic yang berdekatan, tetapi ia adalah salah satu daripada sendi highfalutin yang hanya menawarkan focaccia dan rumah-jeruk ini dan itu.

Itulah apabila anda mengambil perkara ke tangan anda sendiri.

Saya telah melakukannya tahun lalu pada Kejohanan Ahad, hari yang cemerlang dalam bola sepak tanpa tontonan menonton ketika NFL menjadi tuan rumah AFC dan NFC Championship Games kembali ke belakang. Tujuh jam lurus makan, minum, dan flatscreen. Saya memutuskan bahawa ia akan menjadi peluang untuk saya membina bar anda sendiri-Itali-pahlawan.

Langkah pertama saya adalah menuju ke Buon Italia, sebuah kedai khusus di Pasar Chelsea yang menjual barangan Itali yang diimport. Saya berjalan terus ke belakang, di mana mereka menyimpan kes dengan kaki prosciutto, pusingan mortadella, dan lain-lain kebaikan goreng yang sembuh.

Um, ya, bolehkah saya mendapat pon ketiga soppressata dan … setengah pon mortadella … lemme cuba seperempat pon prosciutto cotto dan … hmm … saya rasa … kenapa tidak beberapa coppa pedas?

Ya, ia mengambil masa selama-lamanya untuk lelaki itu memotong semuanya. Tetapi pulangan pelaburan adalah berbaloi. Apabila ia datang kepada salumi Itali asli, tekstur adalah kritikal. Anda mahu ribuan daging lapis yang berehat di atas satu sama lain pada wira anda tanpa bertukar menjadi blok padat protein.

Kembali ke rumah, saya merobek ais gunung dan mengeluarkan beberapa mayonis dan sebotol penyebaran jeruk acar. Saya memakai vinaigrette. Saya kemudian melancarkan salumi di papan pemotongan. Tidak peduli bahawa penonton sahaja hari itu adalah Sepupu Tony dan saya. (Tony adalah sepupu isteri saya, Anthony Holesworth, seorang pelajar undang-undang yang kita bercanda adalah seperti watak itu Antwone Fisher: Tidak kira masa siang atau tempat, dia sentiasa berkata, “Ya, saya boleh makan.”)

Tony dan saya mula mengikuti protokol wira yang betul: Slow roll dengan mayo, tambah lada yang disebarkan jika dikehendaki, lapisan salumi pilihan (tidak terlalu banyak, bukan pertandingan), ditambah keju, bawang, dan salad dicincang, kemudian gaun dengan vinaigrette . Mungkin ada garam dan lada. Buka kaleng bir dan beg cip. Boom. Selesai.

Apabila Seahawks dimulakan ke Packers, Tony dan saya menetap di dalam, pinggan di tangan. Dan kemudian kita terus memakan sandwic dan kembali untuk membina lebih banyak pasangan, sebelum sebelum suku pertama berakhir. Pada masa itu saya tahu apa yang saya akan berkhidmat untuk Super Bowl tahun ini. Dan anda juga perlu.

Dapatkan resipi: Parti Sedia Itali Heros