Telur rebus yang sempurna

Telur goreng sebelum anda pergi ke tempat tidur dan anda akan mempunyai sarapan pagi yang cepat di tangan pada waktu pagi.

Bahan-bahan

  • 4 telur besar
  • Garam kosher, lada segar

Penyediaan Resipi

  • Bawa periuk air yang besar ke dalam reneh yang lembut. Crack telur ke dalam penapis halus mesh yang ditetapkan di atas mangkuk sederhana. Letakkan putih berair berjalan ke dalam mangkuk di bawah; teliti memindahkan telur ke dalam mangkuk kecil (ini membantu menghilangkan helai sepasang panjang seperti sepasang telur putih yang mungkin membentuknya, dan menggalakkan telur rebus yang licin, bulat).

  • Kacau air mendidih dengan sudu kecil untuk membuat vorteks lembut. Petikan telur dari mangkuk ke pusat pusaran dan pusar air perlahan-lahan untuk membantu membawa putih ke sekitar kuning telur. Ulangi dengan 3 telur lagi sehingga terdapat 4 jumlah telur dalam periuk. Masak hingga putih hanya ditetapkan tetapi kuning telur masih sangat lembut (angkat air dengan sudu slotted dan perlahan-lahan tekan kuning telur untuk menilai), kira-kira 2½ minit dari setiap masa telur mencecah air. Pindahkan ke plat panas dengan sudu slotted. Telur musim dengan garam dan lada sebelum disajikan.

  • Lakukan Di Hadapan: Telur boleh dibakar 1 hari ke depan. Pindahkan ke semangkuk air ais dan bukannya plat panas. Tutup dan dinginkan. Reheat dalam air hampir tidak mendidih 1 minit sebelum berkhidmat.

Resipi oleh Chris Maghribi

Kandungan Pemakanan

Kalori (kcal) 70
Lemak (g) 5
Lemak tepu (g) ​​1.5
Kolesterol (mg) 185
Karbohidrat (g) 0
Serat Pemakanan (g) 0
Jumlah Gula (g) 0
Protein (g) 6
Natrium (mg) 70