3 najbolja hamburgera iz 2017. godine

Bila je monumentalna godina za burger. Od primjerka od $ 38 u The Grillu u New Yorku do ograničenog $ 6 trave hranjenih travom Fast Burgerom u Belcampu u središtu Los Angelesa, svi su se uključili u ponašanje. Ove godine sve je bilo o usponu klasične vrste rešetke – tanki pucket kuhanje čvrsto i brzo na dobro natkrivenom ravnom vrhu i složio se samo s nekoliko sastojaka (američki sir i neka vrsta kriške – neprihvatljivi) na mekanom, bezobzirnom peku (s bilo kakvom srećom, Martinovim krumpirovim uljem). Službeno i (srećom) dovelo je do smrti kategorije prigušene i nemoguće za jesti čeljust.

Iako sam ove godine hranio dovoljno hamburgera kako bi Wimpy bio ljubomoran, odabir ovogodišnjeg najboljeg bio je jednostavan kao odgovaranje na to glupo pitanje koje ne postavlja: Želite li krumpiri s tim?

Burger godine: Konoba Burger iz Little Jack’s Tavern, Charleston, SC

Još se sjećam ožujka u Charlestonu kao da je bilo jučer. Bio sam tamo za Charleston Wine + Food Festival. Bilo je ploča i seminara, kuhanje demova i partija s viskićima, no ono što se najviše sjećam bile su šest burgera koje sam jeli tijekom tri posjete našoj Top 20 Pick 50 Jacks Tavernu. Da, šest hamburgera, tri posjeta, tri dana.

Ne mogu u potpunosti objasniti zašto ili kako hamburger konobe dosegne takve gustatore, ali znam da jednostavnost ima puno veze s tim. Za samo 8 dolara, omamljujuće meso od mesa i masnoća, od pete od 75/25, od poluprasta, polovica prsne kostiju je poprskana sunčanim okusom koji oponaša okus i teksturu dugog kuhanog luka i a zatim vrhom s gorkim komadima američkog sira i “posebnim” umakom na bazi Maya. Sve je uvučeno u super mekani sezam, koji možete podići jednim rukom. To je važno jer u drugoj ruci trebate imati jednu od tri stvari: gin martini, ledeno hladni lager ili krumpirići koji se bacaju sa svježim češnjakom.

Jesti ćete svoj prvi burger konobara u četiri ugriza, pogledati svog prijatelja, klimati glavom i naručiti još jednu. Ne brinite se, konobari su navikli na to ponavljanje, brzo biran hamburger bingeing. Uostalom, hamburger konobe nalazi se na izborniku dva puta, jednom u odjeljku Little Snacks i jednom u odjeljku Desert. To je najbolji burger i najbolji desert koji sam imao cijelu godinu.

Runners Up:

Loyalist Cheeseburger, Chicago

dječak loyalist burger
Fotografija Alex Lau

Loyalistov cheeseburger ima kratak rebra, zalogaja i pilić slanina; domaće kriške; Američki sir; luk i Mayo-infuzijom. Nadimena “The Dirty Burg”, čak ima i vlastiti Instagram.

Dinojev Cheeseburger, Nashville

DJEČAK DINOS BUrger
Ljubaznošću Wes Frazera

Dinojev sirburger složen je s cheddarom, zelenom salatom, rajčicom, lukom i kiselinom – s dodatnim dodatkom, od slanine do prerade “životinjskog stila”.

Nemojte propustiti naše pijucine za najbolje američke restorane u 2017. godini.