Tiga Cara Chef Memasak Radishes, dari Simple Buttered Breakfast Radishes to Radish Radish Watermelon

Hidangan Alma, yang dipanggil “Radishes,” menggunakan sekurang-kurangnya lima jenis yang berbeza. (Kredit: Brian W. Ferry)

Pertimbangkan radish. Kami menundukkan akar untuk status hiasan selama bertahun-tahun, tidak belajar apa-apa dari Perancis, yang telah berkahwin dengan haba halus dan memuaskan mentega dan garam.

Syukurlah, Amerika akhirnya menangkap azimatnya. Kami bukan sahaja mencukur radishes mentah untuk tajuk utama dengan gigitan, tetapi juga jeruk, memanggang, dan – kegemaran kami – memanggang mereka untuk manis manis. Dan puncak-puncak hijau pedas, biasanya hanya makanan untuk tumpukan kompos, adalah wahyu dalam salad atau sup.

Chef hari ini tidak boleh menggunakannya cukup. “Tekstur yang anda boleh keluar dari radishes sangat keren,” kata chef Ari Taymor dari Alma di Los Angeles, yang mengetuk beberapa jenis untuk membuat hidangan lobak “tauhu”. Dan adakah kita menyebut ada puluhan jenis? Akhirnya, akar merah sedikit semakin hari di matahari.

Tiga Radishes, Tiga Cara

 1. Empire State South, Atlanta

  Radishes tembikai kelihatan baik dicukur, tetapi mereka batu apabila dimasak, “kata chef Hugh Acheson. Dia menyebarkan kiub lobak berwarna-warni dalam mentega coklat dan puncak dengan benne (bijan) benih.

 2. Nomad, New York
  Chef Daniel Humm memerah,
  radishes sarapan pagi pedas di fleur de cell-mentega yang dibalut dan suramkan mereka sehingga set mentega. “Ia adalah gigitan mudah seperti yang boleh,” katanya.

 3. Alma, Los Angeles
  Raksasa, putih berperisa penuh
  Lobak daikon adalah kegemaran chef Ari Taymor, yang menjatuhkannya dalam susu kedelai untuk membuat lobak “sutera” sutera. Kata Taymor, “Ini semua tentang menarik rasa itu.”

Bawa It Home: Bagaimana Memanggang Root

Tumbuhkan radishes dibuang dua kali pada lembaran penaik dengan minyak zaitun, garam halal, dan lada segar. Panggang 425 ° sehingga lembut-lembut, kira-kira 10 minit. Tolak dengan jus lemon segar, mentega suhu bilik, dan herba segar dicincang; musim dengan garam laut serpihan (seperti Maldon).

BERKAITAN
Anda * Boleh * Menjadi Radish oleh Covernya
Alma: California Cuisine, Rebooted
Resipi Radish
Salad Spring