The Best Pizza We Ate pada tahun 2017

Saya ingin mengatakan bahawa saya makan banyak pizza tahun ini kerana kerja saya memerlukannya. Tetapi sebenarnya: Saya hanya makan banyak pizza. Saya makan pizza sebagai makanan pembuka sebelum makan dan sebagai “makan malam sebenar” selepas saya mempunyai makanan yang bernilai lulus aplikasi di sebuah pesta. Saya memesan pizza ke rumah saya. Saya membeli pizza beku Roberta di bodega. Semasa saya lapan bulan setengah mengandung musim panas ini, saya menunggu tidak kurang dari dua jam untuk slice-bahkan tidak seluruh pie-dari Di Fara, di mana saya telah membuat banyak pujian pizza selama bertahun-tahun dan tidak pernah sekali mempersoalkan sama ada penantian itu berbaloi.

Saya gaya pizza-agnostik. Dengan itu saya maksudkan: Saya tahu perbezaan antara irisan nenek (kegemaran saya di Prince Street Pizza) dan irisan gaya Detroit (di Emmy Squared di Williamsburg, jelasnya). Saya tahu masakan Chicago yang dalam (Pequod’s adalah tempatnya) dan saya tahu pai kuih-gaya kedai kopi (suruh keluar untuk Marie!). Saya tahu pizza bergaya Quad City dan pizza gaya New Haven dan, anda tahu apa? Saya suka mereka semua. Saya tidak percaya pepatah lama bahawa tidak ada pizza yang buruk. Saya hanya fikir terdapat banyak pizza yang baik di luar sana!

Pizzeria of the Year: Timber Pizza Co.

Satu-satunya bahaya makan banyak pizza ialah, kadang-kadang, pai boleh kabur bersama-sama. Oleh itu, pizza terbaik yang saya makan tahun ini adalah yang saya ingat paling jelas, dan mereka yang saya makan di tempat yang santai dan bersahaja dipanggil Timber Pizza Co di kejiranan Petworth Washington D.C. Kali pertama saya pergi ke Timber, saya sebenarnya hanya menaruh masa sebelum restoran lain, Himitsu (juga salah satu daripada 50 Restoran Baru Terbaik kami) dibuka. (Saya tidak bercadang untuk makan pizza sebagai makanan pembuka!) Kayu berasa seperti jenis tempat di mana saya ingin menggantung sepanjang masa jika saya tinggal di DC. Selain itu, mereka mempunyai pai yang dipanggil “The Julia,” jadi untuk membunuh masa, saya mengarahkan satu.

Apa yang tiba adalah pai yang cantik dan licin yang terasa segar dari ketuhar pembakaran kayu, menyeruput pesto dan dihiasi dengan pucuk kacang besar, raksasa, yang indah. Apabila saya perhatikan bahawa tunas kacang ditaburkan dengan biji wijen dan ditaburi dengan berpakaian zippy, lemon-y, saya menyedari bahawa ini adalah cara yang lebih baik daripada pizzeria kejiranan persekitaran yang kelihatan seperti itu. Ternyata, ia adalah projek dua kawan (Andrew Dana dan Chris Brady), yang mula membakar pai di pasar petani, kemudian membawa seorang chef muda bernama Daniela Moreira (membaca semua tentangnya) dan membuka kedai ini. Kerak yang dibakar tidak boleh dihina, tetapi akar pasaran petani adalah apa yang ditetapkan Timber selain dari pek, yang membawa kepada pizza yang dibakar dengan segala-galanya dari lada manis Peru hingga mikro-arugula. Ini bukan kemurnian pizza; ia hanya kesempurnaan pizza.

The Runners Up:

Tinder Hearth, Brooksville, ME

The Farm to Table Community of Blue Hill, Maine
Peter Frank Edwards / Redux

Scarr’s Pizza, New York City

scarrs pizza nyc
Foto oleh Alex Lau