The ’80s Pizza Bersama Terlalu Baik, Dan Jadi Adakah Galaga

Saya bermain sukan untuk pizza dan Coke. Selepas satu permainan baseball liga, pasukan itu akan melancarkan trak pikap merah jurulatih (selamat selamat, ibu bapa tahun 1980-an!) Dan menuju ke pizza bersama di Alpharetta, Georgia. Anda tahu jenis: kepingan besar pai yang terlalu licin yang dibuat oleh remaja di Pink Floyd tees, tanda bir neon yang berdengung di tingkap, taplak meja berkotak, gerai-gerai yang cerewet, pitcher soda, cawan plastik berwarna merah Coca-Cola, menggantung gaya Tiffany lekapan cahaya, dan, terbaik sekali, permainan video.

pizza-jerk-portland-pizza-on-rack-Stuart Mullenberg-Mike Novak

Pai merenung dari belakang kaunter di Pizza Jerk.

Kerusi yang selalu kita hadapi adalah dua di meja Cik Pac-Man. Jika anda tidak cukup bernasib baik untuk merebut satu, ia bukan akhir dunia-terdapat permainan lain termasuk Donkey Kong, Centipede, dan yang terbaik sepanjang masa, Galaga. Kehidupan tidak menjadi lebih baik daripada beberapa pihak, pizza, dan 12 rakan-rakan anda yang dilindungi.

Memuatkan

Lihat di Instagram

Ternyata saya bukan satu-satunya yang suka mengenang masa-tahun yang mengagumkan itu. Sekurang-kurangnya itulah yang saya fikir ketika saya melangkah ke gerai kayu palsu di Scarr’s Pizza di New York City (yang juga melayani neraka salad Caesar Caesar), salah satu daripada beberapa tempat yang memakan tavern pizza sekolah lama saya belia. Hari-hari kebelakangan ini Budweiser ais untuk Coke dan saya dengan mudah boleh membunuh salah satu pizza peribadi mereka yang bertubuh tebal yang dihiasi dengan bebola daging, cendawan cremini, dan bawang putih tambahan seperti Chunk dari The Goonies.

Perlukan itu membaik pulih, pelekat doh? Kami mendapat awak.

15-Minute Pan Pizza

Ia adalah 1980-an sekali lagi dari Pizza Jerk di Portland, Oregon hingga Pizza Brain di Philadelphia dan Tomato Pie Dino di Seattle di mana anda boleh membuat permainan topping anda dengan adas, jalapenos dan kale rumah (dan untuk lebih nostalgia lihat Internet mereka 1.0 laman web di sini). Beberapa minggu yang lalu semasa makan pizza dengan pepperoni cincang di tempat tanpa embel-embel di Atlanta, saya berfikir tentang cuba menjelaskan rayuan mencelupkan pizza anda di Ranch berpakaian kepada dua anak perempuan saya. Tetapi, sayangnya, saya terlalu sibuk bekerja dengan skor tinggi di Galaga untuk bersusah payah.

Lebih banyak pizza, sekarang.